Masajul tantric reaprinde dorinţa în cuplu

1 2 jpg jpeg

Mulţi se aşteaptă ca dorinţa sexuală să rămână neschimbată în timp. Şi totuşi, libidoul se modifică în mod natural, de exemplu la menopauză, sau în timpul unei boli, scăzând pe măsură ce înaintăm în vârstă. Oamenii uită că îmbrăţişările lungi, a sta în pat dezbrăcaţi sau doar ţinerea de mână sunt gesturi importante nu doar pentru preludiu, ci şi în afara actului sexual.

Femeile au nevoie să fie mângâiate îndelung înainte de actul sexual, iar bărbaţii adesea au tendinţa să omită această etapă importantă. Dacă tu şi partenerul tău sunteţi în pană sexuală, puteţi încerca masajul tantric.

Inventat de germanul Andro Andreas Rothe în 1977, ca o combinaţie de diverse tehnici de masaj, bioenergie şi yoga, este un mijloc puternic şi eficient de eliminare a blocajelor energetice şi sexuale. Energia este direcţionată în sus, dinspre zonele inferioare către cele superioare, deplasare care aduce o vitalitate reînnoită, eliberare, relaxare şi o stare de bine întregii fiinţe.

Antrenează eliberarea rezervelor naturale de endorfine, oxitocină şi serotonină - hormonii fericirii, eliminând stresul mental şi emoţional. Prin purificarea corpului şi dispersarea energiei vitale în întregul corp, o persoană îşi poate vindeca disfuncţiile sexuale şi îşi poate transforma radical potenţialul erotic. Orgasmele pot fi extinse la mai multe minute şi chiar ore, iar partenerii se pot bucura de îndelungi valuri de plăcere împreună.

Sexualitatea devine o experienţă extraordinară

Folosind tehnicile de masaj tantric, energia sexuală direcţionată în sus se va acumula în centrul pieptului. Când ajunge la nivelul inimii, se transformă radical într-o energie mai pură. Cine primeşte masajul tantric poate experimenta o trezire şi o expansiune a inimii, iar energia acumulată poate spori capacitatea de a simţi şi împărtăşi iubirea adevărată şi un extaz care deschide sufletul.

Partenerii vor fi capabili să se conecteze la un nivel mai profund. Acest masaj este portalul ce face trecerea de la sexualitatea obişnuită către una extraordinară. În plus, prin folosirea energiei sexuale, se poate obţine o stare superioară de conştiinţă. E mai degrabă o meditaţie în doi, în care nu finalitatea actului sexual e importantă, ci procesul în sine.

În ce constă masajul tantric

Etapele pregătitoare ale masajului sunt foarte importante înainte ca atingerea celor mai sensibile zone să aibă loc, pentru a spori intensitatea stimulării. Ce trebuie să faci:

1. Să creezi un cadru relaxant într-un spaţiu confortabil pentru masaj.

2. Să sporeşti relaxarea folosind uleiuri şi lumânări parfumate, precum şi muzică ambientală.

3. Să dai instrucţiuni de meditaţie (concentrarea atenţiei asupra respiraţiei) sau respiraţie pranayama (în timpul inspiraţiei lente şi profunde vizualizează că i se umplu plămânii de jos până sus, extinzând întâi abdomenul, apoi cutia toracică şi apoi partea superioară a pieptului, iar la expirare, vizualizează cum plămânii se golesc de sus până jos), pentru a spori mai mult relaxarea şi a facilita masajul propriu-zis.

Prin acest masaj se echilibrează energiile persoanei căreia i-l administrezi, prin deschiderea, curăţarea, echilibrarea şi reactivarea chakrelor (centrele energetice principale).

Nuditatea persoanei care face masajul are scopul de a transfera senzualitate în trupul beneficiarului/beneficiarei masajului. Masajul propriu-zis constă în atingeri senzuale, precum plimbarea uşoară a buricelor degetelor de-a lungul întregului corp şi în special a tuturor zonelor erogene, de la degetele picioarelor până la cap, evitându-se iniţial atingerea organelor genitale, pentru a permite relaxarea. Masajul acestora se face la sfârşit. Odată trezită energia latentă, aceasta uneşte partenerii într-o experienţă extatică şi eliberează corpul de durerea fizică şi mentală.

Importanţa respiraţiei

Masajul tantric este sporit prin utilizarea tehnicilor de respiraţie tantrică pe toată durata efectuării sale. Aceste tehnici, numite pranayama, permit persoanei care primeşte masajul să deplaseze activ energia dintr-o parte a corpului către alte părţi, ceea ce sporeşte experienţa şi ajută pe beneficiarul sau beneficiara acesteia să-şi exercite autodisciplina şi autocontrolul în timpul unei excitaţii neanticipate.