Lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre sex, pe măsură ce îmbătrâneşti

1 2 jpg jpeg

Sexul este mai satisfăcător

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Medicină, două treimi dintre femeile mai în vârstă au spus că sunt mulţumite de viaţa lor sexuală. Mai mult de 67% dintre femeile în etate au menţionat că au avut orgasm de cele mai multe ori sau întotdeauna în timpul actului sexual.

Aceste răspunsuri i-au determinat pe cercetătorii de la Universitatea din San Diego, SUA, să spună că sexul devine mai satisfăcător pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Partenerul ştie ce face

Cei trecuţi de 40 de ani se bucură de o viaţă sexuală împlinită. Potrivit prevention.com, toţi cred că sexul este mai bun la 20 de ani, însă nu este chiar aşa, după cum indică medicul ginecolog Lauren Streicher.

Un bărbat trecut de vârsta de 40 de ani are mai multă experienţă, ceea ce face ca femeia cu care face dragoste să aibă parte de o viaţă sexuală împlinită.

Şi persoanele care au acelaşi partener de mai mulţi ani se simt mai împlinite sexual, pentru că îşi cunosc foarte bine trupurile şi ştiu ce vor unii de la alţii.

Mai multe partide de amor

Te-ai fi gândit că o femeie mai tânără are un libido mai ridicat, însă nu este chiar aşa. Un studiu efectuat în SUA a arătat că femeile care au vârsta între 18 şi 26 de ani făceau mai puţin amor, spre deosebire de cele cu vârsta cuprinsă între 27 şi 47 de ani. Pe de altă parte, o partidă de amor rapidă, fără preludiu, nu mai este atât de apreciată de o femeie mai în vârstă. Acest lucru se întâmplă din cauza uscăciunii vaginale. Ele au nevoie de mai mult timp pentru a se simţi relaxate şi pentru lubrifierea vaginului, susţin medicii ginecologi.

Şi insomnia cu care se confruntă unele persoane mature poate pune frână unei vieţi sexuale împlinite.

Semne că există probleme în viaţa intimă a unui cuplu apar atunci când există mai puţin de 10 contacte sexuale în decursul unui an.