Libidoului îi merge bine în vacanţă

1 2 jpg jpeg

Mercurul în termometre urcă, hainele devin din ce în ce mai subţiri, iar apetitul sexual se pare că nu rămâne nici el „indiferent” la farmecele verii.

Ai avut o perioadă „nefastă” în dormitor în lunile cu vreme rece? Să fie rutina de vină, lipsa timpului, grijile cu întreţinerea...

Ce mai contează! Nu mai cere sfatul prietenilor. „Remediul” pentru creşterea apetitului în pat este la îndemână: chiar razele soarelui. Garantează specialiştii!

Inima cere, creierul dă

Ce se întâmplă? Lumina soarelui creşte cantitatea unui neurotransmiţător, serotonina. Şi printre alte minunate lucruri pe care le face această substanţă, odată eliberată în organism, este tocmai creşterea libidoului.

Mai exact, când creierul nostru produce multă serotonină, ochilor mai că nu le vine să ia în seamă vasele murdare din chiuvetă, covorul care cere aspirare sau... faptul că partenerul a mai căpătat ceva forme de la începutul relaţiei. Şi, pe lângă serotonină, creierul nostru este destul de isteţ să mai crească producţia de alte substanţe care dau senzaţia de bine. Astfel, cocteilul este perfect!

Vara suntem mai relaxaţi

Dacă lumina creşte producţia de serotonină, şi căldura intensifică plăcerea: muşchii se relaxează, iar pielea devine mai receptivă la atingere.

Ai observat că pe căldură devii mai încet? Nu te necăji! Poate asta te împiedică la serviciu şi îţi atrage critici din partea şefului. În dormitor însă, ai numai de câştigat: când eşti încet, devii mai conştient de latura ta erotică. O spun psihologii!

Hainele lejere, ca o invitaţie

Până şi părţile mai puţin plăcute ale verii au un impact pozitiv asupra libidoului. Studiile au arătat că mirosul natural al corpului femeilor declanşează un răspuns puternic din partea bărbaţilor.

Iar vara, din cauza căldurii, mirosul natural al pielii devine mai pregnant. Dacă nu te-ai convins până acum, află că studiile au demonstrat că apetitul sexual e direct proporţional cu suprafaţa de piele expusă.

„Purtăm mai puţine haine şi ne expunem mai mult. Inconştient, acesta este un semnal că suntem deschişi la relaţii intime”, spune Andrew Golstein, specialist american în disfuncţiile sexuale ale femeilor. Ştie el ce ştie!

Am cerut şi părerea cititorilor

Dana Coman- (40 de ani)

Pentru mine nu contează anotimpul, ci persoana. Poate să fie cea mai minunată primăvară sau vară, dacă sufletul meu e trist, n-am chef de nimic.

Sau poate să fie frig, zloată şi mizerie, dacă omul de lângă mine ştie cum să se poarte, ce să spună, mă face să mă simt fericită...

Brînduşa Ştefănescu- (29 de ani)

Când mă gândesc la vară, automat îmi vine în minte imaginea unei vacanţe în vârf de munte sau pe buza mării.

Căldura, distracţia, relaxarea... toate acestea fac un tablou perfect pentru iubiri fără de sfârşit. Clar, confortul pe care mi-l conferă acest anotimp nu poate face decât bine libidoului.

Sebastian Mahu- (29 de ani)

Dacă îmi influenţează vara libidoul? E posibil. Asta o pun pe seama concediului, faptului că mă simt mai relaxat.

Ies mai mult din oraş, la munte, la mare, nu mă mai gândesc la ce am de făcut zi de zi. Depinde mult şi de starea prietenei mele.

Dacă şi ea este relaxată (vara am observat că şi ea scapă de grijile de la job), am o stare de bine.