Incontinenţa urinară afectează şi viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Bărbaţii nu se simt în largul lor

După operaţia de prostată, un număr foarte mare de bărbaţi suferă de incontinenţă urinară. În acest caz, chiar dacă au o erecţie bună şi nu au probleme cu aparatul genital, ei ezită să-şi reia viaţa sexuală. Şi este de înţeles: în timpul actului sexual aceştia nu se pot manifesta cum trebuie, întrucât îi blochează psihologic ideea de a scăpa urină în vaginul partenerei. Cu toate acestea, bărbaţii nici măcar nu îndrăznesc la început să le mărturisească partenerelor acest lucru şi preferă să renunţe la activitatea sexuală, ceea le ce poate afecta serios căsnicia.

Femeile evită să facă dragoste

Nici în cazul sexului frumos lucrurile nu stau diferit. Femeile care sunt deranjate de pierderile urinare din timpul actului sexual nu se simt în largul lor la gândul de a face dragoste. De cele mai multe ori, acestora le este teamă să nu urineze în timpul actului sexual, ceea ce le-ar supăra partenerul şi le-ar face să se simtă jenate. Prin urmare, se întâmplă des ca unele femei să consulte un sexolog crezând că au un „blocaj sexual”, deşi nu este vorba decât despre o reticenţă la a face dragoste din cauza ameninţării permanente a incontinenţei urinare.

Cereţi sfatul medicului

Dificultăţile provocate de urinarea frecventă sunt mai multe decât ne putem imagina. Într-adevăr, persoanelor care suferă de această boală le este greu să ceară sfatul sau să discute despre asta cu anturajul, pentru că este un subiect intim şi care de obicei este perceput ca fiind ruşinos. Cu toate acestea, este esenţial să cereţi sfatul medicului de familie. Tratamentul incontinenţelor a progresat mult şi noile tehnici de azi pot corecta problema, redând o funcţie urinară mai uşoară şi compatibilă cu viaţa amoroasă.

Urinaţi înainte de actul sexual

Simplificând, dacă vreţi să nu mai aveţi aceste probleme în timpul actului sexual, cea mai bună soluţie este să urinaţi înainte de fiecare raport sexual. Cu toate acestea, primul pas către o viaţă sexuală bună este să-i vorbiţi partenerului şi să-i explicaţi ce probleme de sănătate aveţi, deoarece el este acela care vă poate asculta şi ajuta cu adevărat.