Ghid de supravieţuire în cuplu

1 2 jpg jpeg

Stabiliţi un moment special în care să vorbiţi

Multe probleme apar din cauza faptului că nu comunicaţi. Stabiliţi un moment în care să staţi de vorbă, departe de telefoane sau de alte mijloace de comunicare. Cele mai multe probleme se vor rezolva dacă le spuneţi pe nume şi dacă hotărâţi împreună ce aveţi de făcut. Fiţi de acord cu modul în care cheltuiţi banii

Modul în care împart cheltuielile casei poate fi o problemă stresantă pentru multe cupluri. Cel mai bine ar fi să discutaţi cum aţi dori să vă cheltuiţi şi să vă economisiţi banii. Este important să faceţi un buget comun.

Dacă vreţi ca relaţia voastră să nu ajungă într-un punct mort, nu trebuie să lăsaţi ca momentele frumoase de la început să rămână doar amintiri. Puteţi ieşi în oraş doar voi doi, să vă spuneţi vorbe frumoase, să vă faceţi mici surprize. Nu lăsaţi rutina să omoare orice urmă de romantism şi nu consideraţi că, după atâta timp, politeţea nu mai este necesară.

Nu daţi motive de suspiciune

Multe cupluri sunt „bântuite” de această problemă. Este ceva în comportamentul tău care ar putea provoca neîncrederea celuilalt? Ori ai obiceiul să fii bănuitor fără un motiv anume? Ambele probleme trebuie rezolvate. Nu-ţi minţi partenerul, pentru că astfel va avea motive să nu aibă încredere în tine. Totodată, dacă eşti gelos din fire, fără motiv, încearcă să te temperezi.

Certurile ocazionale sunt de neevitat într-un cuplu. Nu puteţi fi de acord tot timpul, dar soluţia este să ştiţi cum anume să rezolvaţi un conflict. Fii sincer, în primul rând, cu tine însuţi. Uneori, chiar în timp ce spui ceva la nervi, ştii că nu este adevărat. Aşa că nu te grăbi să-l acuzi pe celălalt. Respiră adânc înainte să spui ceva într-o ceartă. Nu eşti sclavul unor impulsuri, ci poţi decide să-ţi schimbi atitudinea.

În ziua de azi, ambii soţi lucrează, aşa că treburile casnice ar trebui împărţite în mod egal. De cele mai multe ori nu se întâmplă asta, aşa că unul dintre parteneri poate fi frustrat.

O soluţie ar fi să cădeţi de acord să faceţi treaba împreună, după care să faceţi o listă cu tot ce e de făcut în casă. În dreptul fiecărui punct de pe listă scrieţi numele celui care urmează să rezolve acea sarcină. Aveţi grijă ca amândoi să fiţi mulţumiţi de acest plan.

Aţi devenit un fel de colegi de apartament şi nici nu vă mai aduceţi aminte când aţi făcut dragoste ultima dată? Poate că a intervenit rutina sau unul dintre voi are o problemă fizică. În ultimul caz, este nevoie de consiliere sau de tratament medical, dar, dacă lucurile stau altfel, cheia succesului este planificarea.

De exemplu, aranjaţi cu bunicii să lăsaţi copiii la ei peste noapte vineri seară. Nu uitaţi de micile gesturi tandre pe care le puteţi face tot timpul.

Dacă între cei doi parteneri comunicarea este distorsionată pot apărea conflicte puternice în ceea ce priveşte deciziile care trebuie luate în viaţa cuplului. Dacă sunt foarte dese, ele pot duce la disfuncţii şi chiar la rupturi ale relaţiei.

Pentru a stinge conflictul, cei doi ar trebui să nu transforme găsirea unei soluţii într-o dispută, ci să o caute împreună. Astfel, dacă ea vine cu o soluţie, iar el vine cu alta, ambele pot fi analizate, văzându-se avantajele şi dezavantajele ce rezultă din fiecare parte. Făcând acest lucru, cei doi pot avea surpriza de a găsi o a treia soluţie - total diferită sau combinată - care să-i satisfacă pe amândoi.