Efecte benefice mai puţin ştiute ale activităţii sexuale

1 2 jpg jpeg

Acum în plin sezon al gripei, dacă vrei să te menţii sănătos, puternic şi fără să ai parte de nici un fel de durere, specialiştii afirmă că activitatea sexuală regulată îţi poate fi de mare folos.

Şi asta deoarece sexul ajută organismul să se vindece mult mai repede şi mai bine. Chiar dacă pare bizar, relaţiile, corpul, în special inima au nevoie de vindecare şi nu ne referim la neaparat la tratamentul medicamentos.

Activitatea sexuală ajută la regenerarea celulară, responsabilă de această acţiune fiind oxitocina eliberată în organism în timpul actului sexual.

Te scapă de durerile de cap

Cercetătorii care au studiat acest aspect, studiu publicat ulterior în jurnalul Cephalgia a concluzionat faptul că activitatea sexuală te fereşte de neplăcutele migrene şi contribuie la ameliorarea oricărei dureri existente în organismul uman.

2 2 jpg jpeg

Astfel că vei avea de câştigat o porţie de sănătate cât şi consolidarea relaţiei cu partenerul de cuplu, mai ales că momentele de intimitate ajută la fortifierea legăturii şi crearea unui spaţiu intim extrem de valoros.

Nu mai punem în discuţie faptul că ajută la eliminarea stresului şi relaxarea musculară.

Deci celebra scuză cu „mă doare capul, nu pot acum” nu mai este valabilă, din contră ai la dispoziţie remediul perfect pentru a scăpa de neplăcutul disconfort creat de aceasta.

Întăreşte sistemul imunitar

În anul 2009 a fost realizat un studiu făcut pe seama beneficiilor aduse de activitatea sexuală constantă , studiu efectuat în cadrul Universităţii Wilkes din Pennsylvania. Rezultatul fiind acela că persoanele care au parte de activitate sexuală de 2-3 ori pe săptămână au parte de un nivel crescut de imunoglobină, adică au înregistrat un nivel mai mare de anticorpi ce protejează organismul mai ales de răceală şi gripă.

Expertul în sănătate sexuală, Yvonne K. Fulbright, Ph.D afirmă d asemenea că pesrsoanele care sunt active din punct de vedere sexual ajung să îşi ia concediu medical mult mai rar.

Află ce gesturi te feresc de o despărţire AICI

Îţi modelează silueta şi îngrijeşte inima

1 2 jpg jpeg

Sexul te ajută să intensifici procesul de arderi, astfel că este una dintre modalităţile plăcute de a scăpa de stres, a alunga durera şi de a te menţine în formă.

Contribuie de asemenea la scăderea presiunii arteriale, sporind în acelaşi timp sănătatea cardiacă, aspect ce te apără de posibila apariţie a unui infarct.

În plus te vei alege cu o mai bună flexibilitate, un bun tonus muscular şi forţă.

Te apără de cancerul de prostată

Studiul publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane susţine faptul că bărbaţii care ejaculează frecvent sunt mult mai puţin predispuşi la a dezvolta cancer de prostată. Sănătatea fizică fiind asociată adesea şi cu sănătatea sexuală, împreună acestea contribuind la o stare bună atât mintală cât la o gândire pozitivă.

O simplă plăcere are efecte nebănuit de pozitive asupra întregului organism cât şi asupra relaţiei de cuplu.

Oxitocina eliberată în organism în timpul activităţii sexuale va evidenţia şi la nivelul pielii tale, aceasta va fi vizibl mai luminoasă, hidratată şi frumoasă. În plus, după te vei putea bucura mult mai bine de orele de somn.