Dormiţi îmbrăţişaţi? Iată ce spune poziţia de somn despre relaţia voastră!

1 2 jpg jpeg

Bărbatul ţine în braţe femeia, ambii stând pe o parte Potrivit studiilor, 18% dintre cupluri dorm în această poziţie. Totodată, această poziţie denotă că bărbatul este cel dominant în relaţie şi are un puternic instinct de a-şi proteja partenera, în timp ce femeia este receptivă. Desigur, rolurile se pot inversa, având aceeaşi semnificaţie. Cuplurile care adoptă această poziţie de dormit se află, de obicei, la începutul relaţiei.

Contrar aşteptărilor, această poziţie nu denotă o distanţare a partenerilor în relaţie, ci un cuplu care a trecut peste primele faze ale relaţiei, care se bucură de încredere şi confort unul cu celălalt.

Partenerii dovedesc prin această poziţie de somn că se simt în largul lor în relaţie, că se iubesc, dar că lasă totuşi un mic spaţiu personal între ei. Este una dintre poziţiile de somn cel mai des întâlnite.

Această poziţie, în care partenerii stau faţă în faţă, îmbrăţişaţi şi cu picioarele încrucişate, este specifică cuplurilor tinere şi foarte îndrăgostite. De obicei, trupurile lor se vor separa după 10 minute.

Psihologii susţin că această poziţie reprezintă un compromis între dorinţa de independenţă şi cea de intimitate, lăsându-se totuşi loc pentru amândouă.

Aceasta este o poziţie extrem de intimă şi apropiată, specifică începuturilor de relaţie, însă indică şi o mare dragoste între cei doi parteneri, semn că legătura se află pe drumul cel bun.