Din secretele preludiului perfect

1 2 jpg jpeg

Este un lucru ştiut: femeile au nevoie să fie „pornite” înainte de o partidă de sex. Dar chiar dacă bărbaţii pot foarte bine să simtă plăcere fără a avea nevoie de preludiu, asta nu înseamnă că lor nu adoră să fie răsfăţaţi. În plus, amânarea penetrării le va aduce mai multă plăcere. Încearcă să priveşti preludiul ca pe o formă de plăcere în sine, şi nu ca o metodă de a obţine plăcere în timpul actului sexual.

Trebuie să ştii, de asemenea, că preludiul nu se limitează la a apăsa butoanele potrivite la momentul potrivit. Succesul lui depinde de cât de bine descifrezi ce anume îi aduce partenerului/partenerei plăcere.

Atingerile pregătesc momentul intim

Mângâierile stimulează centrii plăcerii din creier, care secretă endorfine, cunoscute pentru efectul lor relaxant şi euforizant. Prin intermediul atingerilor, vei reuşi să-ţi eliberezi partenerul sau partenera de tensiunile pe care le-a acumulat în timpul zilei şi să-l pregăteşti pentru un moment intim.

Nu ocoli nicio zonă de piele, dar zăboveşte mai mult pe cele sensibile, care sunt cam aceleaşi la femei şi la bărbaţi: buzele şi zonele din jurul lor, gâtul, partea internă a braţelor, pieptul (nu neapărat sânii în caul femeilor, ci zona decolteului în general) şi partea internă a coapselor.

Mai poţi citi şi:

- 7 factori care ,,ucid" dorinţa sexuală

- Cum vă armonizaţi dorinţele sexuale

Nu subestima puterea sărutului!

Sărutul este un mod de a ne exprima iubirea pentru celălalt, dar poate fi în acelaşi timp un gest erotic, prin care ne exprimăm dorinţa sexuală. Alternează sărutările tandre pe zonele erogene ale partenerului (buze, gât, decolteu, braţe, coapse) cu cele pasionale. În acest mod, un sărut poate deveni aproape la fel de intens ca un act sexual.

Vorbeşte-i despre ce simţi

Preludiul trebuie să incite nu doar fizic, ci şi psihic. Spune-i partenerului ceea ce simţi pentru el şi ceea ce-ţi doreşti în acel moment. Poţi începe preludiul cu mult înainte de a ajunge în pat dacă, de exemplu, îi spui la telefon, înainte de a ajunge acasă, ce lucruri aţi vrea să faceţi împreună în momentul în care vă veţi întâlni.

Acesta este nu doar un mod de aţâţare, ci şi de a scăpa de rutină atunci când relaţia este de lungă durată şi şi timpul alocat preludiului este din ce în ce mai scurt.