Dieta pentru o viaţă sexuală incendiară

1 2 jpg jpeg

Dacă ai avea de ales între o delicatesă din ciocolată şi o partidă fierbinte de sex, ce ai alege? Să te gândeşti de două ori înainte de a răspunde e normal. Mâncarea şi sexul sunt printre cele mai strâns legate dorinţe ale omului.

"O masă delicioasă, la fel ca o partidă fierbinte de sex, ambele activează receptorii de plăcere din creier" declară Audrez T. Cross, profesor doctor în nutriţie la Şcoala de Nutriţie şi Sănătate Publică din Columbia, SUA. "Prin asta se explică de ce oamenii deseori asociază mâncarea cu sexul." Aşă că venim să încurajăm o convieţuire fericită între sex şi mâncare, legăm cele două cât mai plăcut, folosind sfaturile de mai jos şi alte idei ispititoare pe care să le puneţi în practică. Impărţiţi un desert cu ciocolată neagră Arta de a devora un desert decadent a fost mereu printre cele mai senzuale activităţi de cuplu. Dar ciocolata are o parte şi mai dulce. S-a descoperit că un compus al ciocolatei, feniletilamina impulsionează aceleaşi endorfine trezite de sex, prin asta putând mări atracţia şi sentimentele dintre doi oameni.

De asemenea, cei ce consumă cel puţin un pătrat de ciocolată neagră pe zi se bucură de dorinţă crescută şi de un apetit sexual mai sănătos decât cei ce nu consumă decadentul aliment.

Citeşte şi:

- 6 beneficii surprinzătoare ale sexului

- Cum reaprinzi dorinţa sexuală

- De ce nu mai vrea să faceţi sex

O masă condimentată poate condimenta activitatea din dormitor. Sosuri, garnituri, ori fripturi uşor picante conţin

, componenta găsită în ardeiul iute şi alte legume picante. Efectele acesteia (ritm cardiac mai alert, roşeaţă în obraji, transpiraţie uşoară) sunt aceleaşi cu semnele excitaţiei sexuale.

Ai emoţii înainte de întâlnire? Mănâncă o banană inainte să pleci de acasă. Şi acest fruct încurajează eliberarea de serotonină în fluxul sangvin, ajutând la calmarea sistemului nervos. Şi mai au un efect.

Bananele conţin potasiu, o minerală care măreşte forţa musculară, un element important în atingerea orgasmului. Dacă te hotărăşti să mănânci respectivul fruct de faţă cu cel pe care ai pus ochii... nu trebuie să spun mai multe.

Înfruptaţi-vă din somon ori macrou, doi peşti bogaţi în acizi graşi omega-3, ce părstreză treji hormonii sexuali. Tonul este o sursă bună de seleniu, mineral care încurajează producţia seminală a bărbatului.

Şi nu uitaţi garniturile: ghimbirul ajută în subţierea sângelui, ajutând la circulaţie. Edam-ul, sortiment olandez de brânză, conţine fitoestrogeni, care ajută la lubrifierea vaginului

Desigur, alcoolul din vin ne ameţeşte, dar aceată baăutură are mai mult potenţial decât atât. Ridică nivelul estrogenului din corp şi resveratrolul, un antioxidant pe care îl conţine, îmbunătăţeşte circulaţia în timpul sexului.

Comandă şi cafeaua după cină. Conform studiilor, consumatorii de cafea au un libido crescut şi o viaţă sexuală mai activă. Mai ales dacă folosesc zahăr natural, care eliberează serotonina, neuriotransmiţător care crează scurte intervaluri de euforie.

Aceste fructe roşii, dulci şi zemoase sunt bogate în poolifenoli, antioxidanţi care permit sângelui să circule mai repede prin vasele de sânge.

Desigur, un meniu adecvat nu e totul pentru o viaţă sexuală sănătoasă şi bogată, dar cu siguranţă poate să ajute, mai ales dacă faceţi o aventură din diversificarea meniului.