De ce nu e bună amiciţia cu fostul partener

1 2 jpg jpeg

Te va face gelos

La un moment dat, unul dintre voi va începe o nouă relaţie. Inevitabil, celălalt va simţi un sâmbure de gelozie. Astfel, îi va da din nou viaţa peste cap şi va suferi în tăcere. Şi cum nu ar fi de ajuns, celălalt va veni şi-ţi va povesti cât de bine se simte alături de noul partener. Că doar aşa fac prietenii, îşi împărtăşesc bucuriile!

Nu va trebui să faci faţă unei a doua despărţiri

Dacă încercaţi să rămâneţi prieteni, există multe şanse să vă împăcaţi, să vă acordaţi o a doua şansă. Probabil vă va merge bine o perioadă, dar cum ciorba reîncălzită nu mai are acelaşi gust, aveţi toate şansele să vă despărţiţi din nou.

Şi vei trece prin aceleaşi stări ca la prima despărţire. Cine îşi doreşte asta?

Te va ţine blocat în trecut Faptul că veţi rămâne prieteni te va face să te simţi oarecum în siguranţă, că nu eşti singur. E ca şi cum ai mai fi în respectiva relaţie. Astfel, şansele de a cunoaşte pe cineva nou se vor diminua simţitor. Totodată, când celălalt va cunoaşte cineva, tu te vei simţi din nou părăsit.

Prieteni cu beneficii

O altă capcană a prieteniei dintre doi foşti este cea a sexului cu beneficii. Este aproape inevitabil să nu continuaţi să faceţi sex, mai ales că vă cunoaşteţi atât de bine. Acest lucru are un efect nociv asupra psihicului tău.

Tu poţi crede că sunteţi încă împreună sau poţi spera la o reîmpăcare. Sau, deşi ai ieşit din relaţie fără să-l mai iubeşti, te poţi reîndrăgosti de el.

Dacă decideţi să rrămâneţi amici, atunci scad şi şansele de a-ţi întâlni jumătatea. P entru că îţi vei petrece timpul liber cu fostul partener, în loc să cunoşti oameni noi. Aşadar, dragostea adevărată s-ar putea să-şi scape printre degete.