De ce este bună rutina în cuplu

1 2 jpg jpeg

Te face să te simţi confortabil În viaţa de cuplu, micile gesturi repetate dau confort şi siguranţă. Ce poate fi mai frumos decât să vă beţi cafeaua de dimineaţă împreună? Sau să acultaţi melodiile preferate într-o seară ploioasă şi să vă aduceţi aminte de începuturile relaţiei voastre? O seară în care să urmăriţi filmul preferat are şi ea farmecul ei. Aceste gesturi simple nu fac altceva decât să vă apropie şi mai mult şi să consolideze relaţia. Rutina te ajută să treci mai uşor peste necazuri

Când treci printr-un moment greu, cum ar fi pierderea serviciului, o boală sau o zi proastă, rutina îşi demonstrează din plin eficienţa. În asemenea momente este important să ştii că partenerul te susţine, te ascultă, luaţi cina împreună, ca de obicei, sau îţi oferă un umăr pe care să plângi.

Micile bârfe, clipe de fericire

O rutină aaprent banală, dar care are multe beneficii: micile voastre momente de bârfă, când vă împărtăşiţi unul altuia din întâmplările zilei sunt foarte importante pentru sănătatea cuplului. Partenerii care stau de vorbă mult unul cuc elălalt se apropie, capătă şi mai multă încredere unul în celălalt.

O altă parte bună a rutinei este aceea că îi înveţi obiceiurile partenerului, ceea ce înseamnă că vă va fi mai uşor să vă împăcaţi după o ceartă.

Mai multă linişte

Rutina înseamnă şi stabilitatea unui cuplu, aduce mai multă linişte în relaţie. Fiecare dintre parteneri ştie ce are de făcut în ceea ce priveşte sarcinile casnice. Dacă unul dă cu aspiratorul, celălalt spalaă vasele.

Dacă vă simţiţi bine unul în compania celulilalt, rutina nu are de ce să vă încurce planurile de a merge mai departe. În momentul în care orice gest al partenerului începe să te deranjeze sau când totul te plictiseşte la el, atunci poate este cazul să reevaluezi relaţia, să vezi dacă mai ai sentimente pentru el.