Cum scapi de gelozie

1 2 jpg jpeg

Te temi să nu se reaprindă flacără

După o despărţire, „foştii” pot rămâne foarte buni prieteni. Iar tu, ca nou partener, te poţi simţi nesigur şi gelos. Te temi că prietenia poate reaprinde pasiunea.

Ca să treci peste asta, gândeşte-te că şi tu ai iubit la un moment dat pe cineva cu care acum ai o relaţie de prietenie. Nu ezita să deschizi discuţii sincere cu persoana de lângă tine, să-i mărturiseşti temerile tale.

Când eşti gelos pe copiii lui

Una dintre crizele provocate de gelozie apare şi când actualul partener are copii dintr-o relaţie anterioară. Deşi e firesc să meargă să-i viziteze, pe tine te dă peste cap. Căci, de fiecare dată când e alături de copii, te temi că ar putea să-şi reclădească familia şi să te părăsească.

Totodată, te încearcă şi gândul că cei mici nu te plac şi, de aceea, complotează împotriva relaţiei voastre. Din fericire, cheia aceastei probleme o ai chiar tu. În loc să stai acasă şi să te consumi, sugerează-i ca unele întâlniri cu copii să aibă loc chiar la voi acasă. Aşa, îi vei cunoaşte mai bine pe micuţi şi, în timp, chiar te vei putea împrieteni cu ei. Puteţi chiar să mergeţi în excursii împreună.

Mai poţi citi:

- Bolile ruşinoase se tratează în cuplu

- Cearta, benefică sau nu în cuplu?

- ,,Răceala" în cuplu duce la infidelitate

Când are mai mulţi bani decât tine

Ei, bine, viaţa alături de o persoană care a mai fost căsătorită poate fi umbrită şi de problema banilor! Dacă partenerii din trecut au avut o situaţie financiară mai bună decât a ta, lucrurile se pot complica. Deşi nu-ţi reproşează acest lucru, tu te simţi vinovat de fiecare dată când apar neajunsuri în casă.

Acest lucru nu poate fi alungat decât în momentul în care actualul partener conştientizeză faptul că dragostea adevărată nu are legătură cu banii. Nu ignora prezentul pe care-l aveţi împreună doar fiindcă te simţi nesigură din cauza situaţiei tale financiare.