Cum să treci peste certurile în cuplu

1 2 jpg jpeg

Cum treci peste certurile in cuplu când nu esti de acord cu modul în care isi petrece timpul liber

Este vineri după amiază şi nu aţi hotărât unde veţi merge în weekend. Tu vrei ceva, el doreşte cu totul altceva, iar de aici până la ceartă nu mai este decât un pas. Parcă nici nu mai ai chef să pleci! Calmul este cel mai indicat în aceste momente. Nu este indicat să-l critici, ci vino cu argumente în favoarea alegerii tale. Sau îi poţi propune ca weekend-ul acesta să faceţi cum vrei tu, iar în celălalt cum vrea el.

Cum treci peste certurile in cuplu când vă certaţi de la copii

Uneori, dacă ar fi după taţi, ei i-ar lăsa pe copii să facă absolut orice, ba chiar le-ar face toate capriciile, chiar dacă notele din catalog lasă de dorit. Tu vrei să pui piciorul în prag şi să-i organizezi, dar partenerul crede că este mai bine să-i laşi în pace. De aceea, vă contraziceţi pe această temă.

Nu-i da lecţii de viaţă şi nu-i spune: eu ştiu cel mai bine sau tu nu-i înveţi nimic bun pe cei mici. Cel mai bine este să vă aşezaţi confortabil pe canapea şi să purtaţi o discuţie amiabilă, în care fiecare să vină cu argmente, pentru a-şi susţine punctul de vedere. Încetul cu încetul veţi găsi o soluţie de compromis, iar certurile pe tema copiilor vor dispărea.

Cum treci peste certurile in cuplu când unul dintre parteneri nu se ţine de promisiuni

Ţi-a promis că te scoate în oraş. Ori ţi-a zis că plăteşte întreţinerea şi lumina şi a uitat total de promisiunea făcută. E normal să te enervezi, fiindcă ai impresia că ai vorbit cu pereţii.

Trage o gură de aer în piept, fă un efort şi nu-i reproşa că nu te ascultă niciodată. Spune-i că atunci când îi vorbeşti îţi lasă impresia că este prezent în discuţie, însă el se încăpăţânează să îţi arate contrariul, ceea ce îţi provoacă o tristeţe profundă. Data viitoare nu numai că nu va uita, dar va veni şi cu o floare.