Cum să faci faţă unei relaţii sufocante

1 2 jpg jpeg

Dezvăluie care este adevărata problemă

Dacă nu i-ai spus până acum, poate că ar trebui să ştie că, din punctul tău de vedere, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. Arată-i că până şi cei mai apropiaţi parteneri trebuie să-şi păstreze independenţa şi să ia decizii pe cont propriu. Discutaţi despre asta! Ajută-l ca, la rândul lui, să înţeleagă că e nevoie de o schimbare de atitudine!

Şi nevoile tale contează

Dacă s-a ajuns la situaţia în care te simţi sufocat în relaţia de cuplu, e posibil să te fi pus pe tine mai prejos, pentru a-i fi bine celuilalt, pentru a-i demonstra cât de mult iubeşti. De fapt, ar trebui să te iubească pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce faci. De aceea, este bine pentru amândoi să nu cedezi aşa uşor când îţi cere ceva doar din cauză că te simţi obligat.

Citeşte şi: Când ştii că relaţia voastră nu va dura

Evită să-l pui la punct

E dificil pentru el să accepte dintr-odată că nu se poate baza numai pe tine. Poate că şi tu ai partea ta de vină că a devenit dependent de tine şi că are nevoie să alegi în locul lui. Fiecare a greşit puţin, ceea ce înseamnă că tot împreună puteţi schimba lucrurile, pentru ca relaţia voastră să funcţioneze. Poţi să-i spui sincer ce te supără, fără a face să se simtă judecat sau vinovat. Spunându-i că ai nevoie de momentele tale de singurătate, va înţelege ce-ţi lipseşte pentru a te simţi bine în relaţia voastră şi pentru a nu se ajunge la certuri.