Cum eviţi certurile de la bani

1 2 jpg jpeg

Vorbeşte cu el În multe cupluri problema banilor este una reală, mai ales în situaţia în care numai unul dintre parteneri are un loc de muncă. Nu uita că micile neînţelegeri se pot transforma treptat în adevărate dispute verbale, de aceea este bine să găseşti momentul oportun (e de preferat să fiţi cât mai calmi) în care să discutaţi şi să încercaţi să rezolvaţi problemele financiare.

Stabiliţi împreună care sunt cele mai mari cheltuieli, dar şi care sunt cele mai bune modalităţi prin care puteţi economisi bani. Important este să puneţi în ordine priorităţile (ratele, plata facturilor).

Rare sunt situaţiile în care ambii parteneri reuşesc să facă economie când vine vorba de partea financiară. De multe ori unul dintre ei cunoaşte bine regula economisirii banilor, în timp ce celălalt mai închide ochii când vine vorba de micile cadouri pentru răsfăţul propriu şi nu numai. Ca să nu daţi vina mereu unul pe celălalt, cel mai bine este să stabiliţi un buget lunar.

„E bine să planificaţi <<intrările>> şi <<ieşirile>> financiare la început de lună, ca la jumătatea ei să monitorizaţi cheltuielile şi să ajustaţi situaţia banilor“, explică Livia Căciuloiu, psiholog la Centrul PsihoMedeor din Bucureşti.

Când vine vorba de banii la comun un lucru este sigur – ambii parteneri au nevoie pentru bine relaţiei deo anumită libertate financiară. Încercaţi să vă planificaţi o sumă egală (indiferent cât este de mică) destinată cheltuielilor strict personale.

Atâta timp cât unul dintre voi trebuie să-i dea socoteală mai mereu celuilalt, tensiunile din cuplu nu vor dispărea. Chiar dacă fiecare are dreptul la propriile cheltuieli, pentru cele mari este bine să vă consultaţi.

„Dacă doreşti să cumperi un lucru mai scump sau să îi faci un cadou mult dorit partenerului, verifică dacă el este de acord cu această investiţie. Doar aşa poţi evita unele reacţii nedorite din partea lui“, spune psihologul Livia Crăciunoiu.

Află mai multe trucuri pe clickpentrufemei.ro