Cum definim compatibilitatea sexuală în cuplu

1 2 jpg jpeg

Se pare ca atunci cand discutam despre educatie sexuala ne referim cu precadere la modul in care se inteleg cei doi parteneri. Trebuie sa recunoastem ca desi sexul joaca un rol foarte important in vietile noastre, nu asta cantareste cel mai mult. Conteaza foarte mult daca in intimitate ne simtim impliniti si daca partenerul ne completeaza asa cum ar trebui.

Daca exista incredere si intelegere, cu siguranta peste etapele in care unul din parteneri intampina probleme fie de tip erectil, fie in legatura cu nivelul scazut al libidoului se va trece cu mai multa usurinta decat in situatiile cuplurilor care nu se inteleg foarte bine si care functioneaza mai mult independent.

Este foarte important ca in momentul in care unul din parteneri intampina o dificultate de acest gen sa beneficieze de intelegere din partea celuilalt si sa gaseasca impreuna solutii. Spre exemplu, schimbarea pozitiilor sexuale care se incadreaza in rutina cuplului ar putea fi un aspect ce ar rezolva problemele erectile si de nivel scazut al libidoului.

Se pare ca romantismul ramane cheia unei relatii de succes. De ce? Raspunsul este unul simplu. Orice om are in sine lui o latura sensibila prin intermediul careia isi doreste ca fie apreciat, rasfatat si inteles, dar mai ales iubit. Asadar, secretul de baza al compatibilitatii sexuale este reprezentat de romantism.

Este foarte important ca cei doi parteneri sa se cunoasca foarte bine, sa se citeasca reciproc, sa isi cunoasca dorintele si sa si le indeplineasca impreuna, fie ca vorbim despre aspiratii sau despre

.

Comunicarea eficienta si daruirea sexuala reciproca reprezinta bazele solide ale unei relatii de succes si ale unei compatibilitati sexuale reusite. Stim ca sunt persoane egoiste care spre exemplu isi doresc sa atinga orgasmul, dar sunt persoane care isi doresc sa isi ajute partenerul de cuplu sa atinga orgasmul. Este foarte important ca partenerii sa traiasca unul pentru celalalt, sa se completeze perfect. Daca in viata de zi cu zi se completeaza, se inteleg si se accepta asa cum sunt, atunci cu siguranta si sexual ei vor fi perfect compatibili.