Crezi că ştii totul despre plăcerea sexuală?

1 2 jpg jpeg

"Cu cât sexul durează mai mult, cu atât mai bine"

Nu tocmai adevărat. Ce-i drept, o partidă de sex care durează un minut-două cu siguranţă că nu va aduce partenera pe culmile plăcerii, pentru că nu va avea suficient timp să atingă orgasmul. Dar nu înseamnă că o partidă lungă aduce mai multă plăcere.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Pennsylvania chiar au calculat durata optimă a unei partide de sex şi au ajuns la concluzia că, pentru majoritatea cuplurilor (pentru că nimic nu poate trece ca regulă), timpul necesar pentru a atinge orgasmul este de 7-13 minute.

"Orgasmul este întotdeauna exploziv"

Nimic mai fals. Durata, intensitatea şi manifestările orgasmului diferă nu doar de la o persoană la alta, ci şi la aceeaşi persoană, în funcţie de gradul de excitaţie, de împrejurările în care are loc partida de sex şi de starea fizică şi psihică a fiecăruia.

Nu este deloc anormal ca aceeaşi persoană, femeie sau bărbat, să se manifeste la un moment dat exploziv când atinge orgasmul, iar ulterior, în timpul altei partide de sex, să nu arate în acelaşi mod că a atins culmile plăcerii.

Nici durata orgasmului nu poate fi aceeaşi de fiecare dată. În general, ea variază între 3 şi 10 secunde, după cum spun sexologii.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Cearta, benefică sau nu în cuplu?

- Bolile ruşinoase se tratează în cuplu

- Sfaturi pentru o comunicare mai bună în cuplu

"Când iubeşti, plăcerea este mai mare"

Adevărat, dar nu întru totul. Când sunt îndrăgostiţi, majoritatea oamenilor, indiferent că sunt femei sau bărbaţi, simt plăcerea mai intens în timpul sexului, pentru că oferă şi primesc afecţiune.

Sentimentele puternice pentru partener nu-ţi garantează însă orgasmul. Atracţia fizică este de multe ori suficientă pentru a face plăcerea sexuală foarte intensă.

"Bărbaţii nu pot avea orgasm multiplu"

Fals. Este adevărat că li se întâmplă mai rar decât femeilor, însă şi ei pot avea orgasm multiplu. Utile în acest sens sunt exerciţiile Kegel, cu care poţi exersa muşchii pelvieni ce controlează fluxul urinar, lichidul seminal şi ejacularea.

Îi poţi identifica oprind fluxul urinar „la comandă”. Încordează aceşti muşchi 2-3 secunde şi relaxează-i pentru alte 2-3 secunde, de mai multe ori pe zi.

"Prezervativul diminuează plăcerea"

Adevărat, deşi acest lucru nu este valabil pentru toată lumea. Şi chiar dacă ar avea un asemenea efect, gândeşte-te că o droaie de copii alergând prin casă sau o boală cu transmitere sexuală ţi-ar tăia cheful de sex. În special bărbaţii sunt cei tentaţi să renunţe la prezervativ.

Cercetătorii americani au încercat să afle ce anume îi determină pe bărbaţi să evite prezervativele, iar concluzia lor a fost cât se poate de suprinzătoare: nu ştiu cum să le aleagă. Le cumpără prea mici sau prea mari, prin urmare acestea ajung să le creeze disconfort şi să le scadă plăcerea sexuală.

Toate acestea se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu: nu ştiu ce mărime li se potriveşte. Cu un prezervativ care are mărimea potrivită, care este mai subţire şi care conţine lubrifiant (de preferat pe bază de apă), niciunul dintre voi nu va avea probleme în a atinge plăcerea!

Click! de la cititori

Multe femei cred că, pentru un maximum de plăcere, penisul unui bărbat trebuie să fie mare, dar nu este adevărat. Eu şi prietenul meu ne simţim bine chiar dacă, la început, el avea complexe în această privinţă. Luciana, Bucureşti