Cele mai întâlnite mituri despre căsătorie

1 2 jpg jpeg

Nu voi mai fi singur

Din cauza problemelor din cuplu, multe persoane se simt singure, simt că nu au o cheie de comunicare cu partenerul. Totodată, există şi oameni cărora le place singurătatea.

Dacă dai peste un astfel de partener, trebuie să te obişnuieşti şi să-i respecţi momentele în care vrea să fie singur. De aceea, cei care vîd mariajul ca o soluţie pentru a scăpa de singurătate trebuie să se gândească de două ori înainte de a face pasul cel mare.

Mit despre casatorie - pot face sex oricând

Dorinţa sexuală şi frecvenţa depind de libidoul partenerilor, de compatibilitate. Astfel, pot exista perioade în care unul dintre partener nu simte niciun fel de atracţie sexuală faţă de celălat. De aici, pot apărea disputele legate de sex.

Poate că unul dintre parteneri a crezut că mariajul i-ar putea satisface dorinţele sexuale, doar că acest lucru nu s-a întâmplat, şi astfel, jocul vinovăţiei continuă în alte sfere ale vieţii.

Familie mare şi fericită

Mulţi dintre noi asociem căsătoria cu ideea unei familii mari şi fericite, ca în filmele americane. Trebuie să acceptăm faptul că până la urmă totul se rezumă la relaţia dintre cei doi şi, mai târziu, la relaţia dintre părinţi şi copii. Sunt destul de puţine familiile caremai au timp de reuniuni şi de petreceri, într-un secol al vitezei.

Totodată, ca atmosfera din familie să fie paşnică, este foarte important ca între parteneri să existe respect şi dragoste reciprocă.

Mit despre casatorie - copiii pot repara totul

Cuplurile care sunt nefericite într-o căsătorie consideră că acest lucru se poate rezolva cu rolul de părinte. Este o altă concepţie greşită, deoarece în cazul în care există incompatibilitate, un copil vine, de fapt, într-un mediu neprimitor. Cuplul ar trebui să ia o decizie bine gândită, bazată pe consinderente precum: suntem gata? ne dorim amândoi? avem tot ajutorul de care avem nevoie ? suntem de acord cu valorile de bază?

Citeşte şi:

Sfaturi pentru o relaţie solidă

Cât de important este SEXUL într-o relaţie