Ce-şi doresc femeile de la bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Un partener altruist

Femeile îşi doresc ca partenerii lor să arate bine, însă, conform studiului citat de psmag.com, dacă ar trebui să aleagă o singură calitate la partener, atunci ele ar alege altruismul.

Cercetarea, coordonată de profesorul Daniel Farrelly de la Universitatea din Worcester, arată că altruismul este foarte important pentru femeile care îşi aleg partenerul de viaţă. Este „poate cea mai importantă trăsătură de caracter pe care femeile o caută la partenerii cu care doresc să aibă o relaţie de lungă durată“.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 202 femei cu vârste sub 25 de ani, care au privit 12 seturi de fotografii, fiecare prezentând două chipuri de bărbaţi, unul atrăgător şi unul mai puţin atrăgător.

Bărbaţii frumoşi, mai interesanţi pentru aventuri de o noapte

Imaginile au fost însoţite de descrieri, dintre care care prezentau situaţii în care altruismul sau lipsa sa jucau un rol important. Un astfel de scenariu spune că „două persoane merg printr-un oraş aglomerat şi observă un om al străzii, stând pe jos, lângă o cafenea. Persoana X decide să intre în cafenea şi să cumpere un sendviş şi un ceai pe care le oferă omului fără adăpost de afară. Persoana Z se preface că se uită pe telefonul mobil şi trece pe lângă omul străzii ca şi când nu l-ar fi observat".

Comportamentul altruist a fost atribuit, în unele cazuri, bărbatului cu chipul frumos, iar în altele celui mai puţin atrăgător. După ce au văzut fotografiile şi au citit scenariile, femeile au notat, pe o scară de la 1 la 5, cât de interesant li se pare fiecare dintre bărbaţii din fotografii, atât pentru o aventură de o noapte, cât şi pentru o relaţie de durată.

„În general, bărbaţii care (conform scenariilor) au dat dovadă de un nivel mai ridicat de altruism au fost în mod considerabil mai dezirabili decât ceilalţi“, susţine studiul. Dacă bărbaţii frumoşi dar indiferenţi au fost consideraţi drept mai interesanţi pentru o aventură de o noapte, bărbaţii care au dat dovadă de generozitate au fost aleşi de femei pentru relaţii serioase.

Acest studiu confirmă şi rezultatele unei cercetări germane desfăşurate anul trecut, conform căreia bărbaţii cu comportament altruist, care dau deseori dovadă de generozitate, au şanse crescute de a-şi găsi o parteneră de viaţă.