Ce semnificaţie au visele erotice la femei şi bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Fiecare individ va da o conotaţie diferită acestor vise, însă un lucru este cert - ele sunt consecinţa unui impuls sexual natural.

Visele erotice reflectă dorinţe şi senzaţii

Astfel de vise au la bază emoţii, senzaţii şi experienţe trăite, imaginate sau visate. Totuşi, aceste experienţe trebuie luate aşa cum vin, aceasta fiind atitudinea cea mai potrivită, recomandă psihologii.

Visele erotice răspund impulsurilor şi nevoilor noastre sexuale

Deşi aceste vise nu ne reflectă neapărat dorinţele interioare, ele pot simboliza anumite senzaţii pe care dorim să le explorăm.

Visele erotice tind să fie ireale, senzuale şi nestructurate

Se întâmplă rar ca visele noastre, de orice natură ar fi, să urmeze o realitate a vieţilor noastre, deoarece în vise nu ne comportăm niciodată precum în viaţa reală.

Tocmai de aceea, nu este nimic neobişnuit în a avea parte de vise erotice fără sens, violente sau chiar amuzante, iar acestea nu reflectă neapărat o problemă de natură emoţională.

Visele erotice şi orgasmele spontane

Starea de excitaţie provocată de visele erotice este atât de intensă şi de reală, încât organismul nostru reacţionează ca atare - apar erecţia şi ejacularea la bărbaţi, în timp ce femeile experimentează lubrifierea vaginală.

Acestea reprezintă de fapt orgasme spontane care nu au nevoie de contact fizic.

Ce vise erotice au femeile

De cele mai multe ori, femeile au parte de vise erotice cu persoane cunoscute din anturaj, cu un fost partener de viaţă sau chiar cu celebrităţi.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Montreal (Canada) a demonstrat că 18% dintre femei au parte de vise erotice în care experimentează o partidă sexuală nedorită.

Ce vise erotice au bărbaţii

Majoritatea bărbaţilor susţin că au parte de vise erotice cu persoane necunoscute sau cu persoane cu care au avut deja experienţe sexuale.