Ce se întâmplă dacă nu faci sex mai mult timp

1 2 jpg jpeg

Două dintre avantajele evidente ale lipsei contactelor intime: nu mai este nevoie de contracepţie şi eşti mai ferit(ă) de bolile cu transmitere sexuală.

Potrivit medicilor, femeile care nu au viaţă sexuală sunt mai puţin predispuse la infecţii urinare, cât şi la vaginite (inflamaţie a vaginului, cauzată de prezenţa unor bacterii).

Dai un suflu nou relaţiei

O perioadă de abstinenţa sexuală în cuplu, de o lună, stabilită de comun acord de ambii parteneri poate aduce nenumărate beneficii, potrivit sexologului american Ian Kerner.

O perioadă de 30 de zile fără sex sunt necesare pentru a da un nou suflu vieţii sexuale, ca să-ţi redescoperi partenerul, pentru a-l dori şi mai mult ca la începuturile relaţiei. Mai poate fi şi o etapă a gesturilor romantice, a săruturilor tandre.

Poate cauza frustrări

Dacă abstinenţa sexuală apare în cuplu şi doar unul dintre parteneri nu doreşte să mai aibă raporturi sexuale, atunci poate cauza frustrări celuilalt.

Acestuia îi va scădea stima de sine, căci se va simţi respins, neatrăgător pentru celălalt. De aceea, este foarte importantă comunicarea în cuplu, ca ambii parteneri să discute înainte de a lua o asemenea decizie. Cei doi pot apela şi la sfaturile unui psiholog sau la un cabinet de planning familial.

Stări de nervozitate

Dacă o persoană alege abstinenţa, acest lucru nu înseamnă şi că îi va scădea dorinţa sexuală. Astfel, cel în cauză va rămâne cu energia sexuală neconsumată, ceea ce poate duce la stări de nervozitate excesivă, aparent fără niciun motiv.

O persoană abstinentă mai poate suferi şi de lipsă de concentrare, dar şi de episoade de insomnie, spun speciaşliştii.