Ce se întâmplă dacă faci prea rar sex

1 2 jpg jpeg

Din păcate, s-a demonstrat şi că lipsa lui te boate îmbolnăvi. Iată ce se întâmplă dacă faci sex prea rar:

Conform cercetărilor în domeniu, lipsa sexului nu face deloc bine organismului. În primul rând, abstinenţa –chiar şi pe o perioadă de două-trei săptămâni, dar mai ales atunci când vorbim de luni întregi, poate duce la paranoia, anxietate şi depresie.

În cazuri de depresie uşoară, sexul duce la eliberarea de endorfine şi scade nivelul de stres din organism. Aşa că, dacă vrei să nu mai fi stresat ai grijă ca sexul să nu lipsească din viaţa ta!

Pe de altă parte, lipsa sexului îţi afectează şi încrederea de sine. Totodată, studiile au mai arătat că o viaţă sexuală activă te face mai atractiv pentru sexul opus, deoarece eliberezi feromoni, substanţe chimice care atrag persoanele de sex opus.

În plus, abstienţa va avea un efect neplăcut şi asupra pielii. Aceasta, va arăta mai rău şi chiar murdară, iar asta pentru că transpiraţia din timpul sexului îţi curăţă porii şi dă strălucire pielii.

De asemenea, lipsa sexului va face să-ţi scadă simţul mirosului. Acest lucru se întâmplă deoarece este dovedit ştiinţific că dupa un act sexual nivelul de prolactină creşte, iar creierul nostru percepe mai bine mirosul.