Ce motive banale pot duce la destrămarea cuplului

1 2 jpg jpeg

Unele treburi casnice rămân nefăcute

Unul dintre voi se trezeşte că face cele mai multe treburi în casă şi oboseala care se adună îl face mai pus pe ceartă. Indiferent de câte nemulţumiri de adună, niciunul dintre voi nu trebuie să-şi pierdă respectul pe care vi-l datoraţi unul altuia. Dacă tu eşti cel mai obosit, în loc să inflamezi discuţia, pune pe tapet problema distribuirii treburilor casnice, pentru că nu e drept ca numai unul să se ocupe de toate.

Vă comparaţi cu foştii parteneri sau cu părinţii voştri

Comparaţiile cu un fost partener, cu mama cea grijulie sau cu tata cel ordonat sunt ceva cu care greu vă puteţi împăca, mai ales dacă unul dintre voi ţine destul de des să-i amintească celuilalt de mâncărurile atât de bune din casa părintească. Dacă soacra alimentează aceste certuri, relaţia voastră este în pericol să fie presărată cu neînţelegeri perpetue care o vor măcina. O soluţie ar fi să-l ignori sau să-i repeţi că tu ştii să faci lucrurile altfel. Când aveţi vreme să discutaţi pe îndelete, explică-i cât de mult te afectează observaţiile pe care le face.

Uitaţi ce aţi stabilit la începutul zilei

Se întâmplă des să stabiliţi de dimineaţă să cumpere ceva pentru cină şi vă treziţi că seara n-a luat nimic? Adevărata cauză a supărărilor care provin din aceste cauze este că nu vă mai ascultaţi. După ani de relaţie, nimeni nu vă cere să vă mai sorbiţi cuvintele ca la primele întâlniri, dar nu v-ar strica o mai mare concentrare când vă vorbiţi.

Citeşte şi: Cum rezolvi problemele de cuplu

Unul este mai dezordonat

E tipic pentru bărbaţi să arunce hainele după ce ajung acasă şi, în acest fel, să pună gaz pe foc când partenera e deja nervoasă. Din acest punct, e doar un pas până la o ceartă în care se pot arunca nişte reproşuri şi jigniri, pe care le veţi regreta mai târziu. Mărunţişuri ca şosetele pot fi tocmai stropul care umple paharul când se adună nemulţumirile în cuplu. La bază stă, de fapt, dorinţa de a-l schimba pe celălalt şi de a fi aşa cum îţi doreşti tu de fiecare dată, ceea ce nu e posibil. Fiecare trebuie să-l accepte pe celălalt aşa cum e.