Ce înseamnă detoxificarea vaginală

1 2 jpg jpeg

Din păcate acest organ este expus zi de zi la foarte mulţi factori ce pot perturba buna lui funcţionare. De la alimentaţie până la lenjeria intimă pe care o foloseşti, toate aceste detalii te pot afecta.

Metoda coreeană de detoxificare a vaginului

Cel mai vechi tratament prin intermediul căruia poţi să îţi cureţi în totalitate aparatul genital feminin vine din Coreea.

Astfel spus cu ajutorul detoxificării vaginale poţi să întreţii sănătatea acestei zone şi să scapi de bacterii şi microbi.

Pentru a realiza acestă procedură ai nevoie de un vas cu apă fierbinte în acre să adaugi câteva picături de uleiuri esenţiale. Te aşezi asupra acestui vas, iar aburul pe care îl va emana va ajuta la dilatarea vaselor de sânge şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangine la acest nivel.

Află mai multe curiozităţi despre vagin AICI

Cea mai bună metodă de relaxare a muşchilor pelvieni

Această metodă de îngrijire a vaginului tău este indicată şi pentru relaxarea muşchilor pelvieni.

Poţi să apelezi la plante precum rozmarinul, lavanda sau pelinul.

În cazul în care nu dispui de uleiuri esenţiale din aceste plante, poţi să apelezi la infuziile din plantă.

Mai ales că pelinul este o plantă cu deosebite proprietăţi anti-bacteriene, anti-virale, folosită adesea pentru tratarea infecţiilor urinare, anexitelor şi candidozei. Dacă vrei să obţii un efect antiseptic şi purificator atunci apelează cu încredere la rozmarin. Această plantă ajută la buna circulaţie sangvină la nivelul aparatului genital feminin.

Nu trebuie să pierzi din vedere faptul că lavanda are un efect de relaxare asupra corpului cât şi a minţii, dar este funcţională mai ales asupra ţesurtutilor vaginale datorită proprietăţii antispastice pe care pe posedă.

De ce să optezi pentru băile de aburi

Dacă alegi să fierbi aceste plante enumerate mai sus, în momentul în care stai la abur, se va stimula mult mai intens curăţarea vaginului, deoarece, prin intermediul aburilor, se va transmite o cantitate concentrată din plante decât dacă le-ai lăsa doar 5 minute la înfuzat.

Poţi să apelezi la această metodă şi dacă te confrunţi cu un ţesut cicatrizant după intervenţii chirurgicale suferite la nivelul acestui organ, sau dacă pielea a rămas traumatizată după epilarea inghinală.

Sfat!

Evită pe cât posibil duşurile vaginale.

Spălăturile le poţi face zilnici şi poţi adauga şi un praf de bicarbonat în apă.