Ce faci când nu te împaci cu trecutul partenerului

1 2 jpg jpeg

Amiciţiile cu foştii

După o despărţire, „foştii" pot rămâne foarte buni prieteni. Iar tu, ca nou partener, te poţi simţi nesigur, chiar geloas.

Fiindcă te temi că prietenia poate reaprinde pasiunea. Ca să treci peste această temere, trebuie să te gândeşti că şi tu ai un trecut, că ai iubit la un moment dat pe cineva cu care acum ai o relaţie de prietenie.

Când eşti gelos pe copiii lui

Una dintre crizele provocate de gelozie apare şi când actualul partener are copii dintr-o relaţie anterioară. Deşi este firesc să meargă să-i viziteze, te dă peste cap. Căci, de fiecare dată când îl ştii alături de copii, te temi că ar putea să-şi reclădească familia şi să te părăsească.

Tototadă, te încearcă şi gândul că cei mici nu te plac şi, de aceea, complotează împotriva relaţiei voastre. Din fericire, cheia aceastei probleme o ai chiar tu.

În loc să stai acasă şi să te consumi, sugerează-i partenerului tău că unele întâlniri cu copii pot avea loc chiar la voi acasă. Aşa, îi vei cunoaşte mai bine pe micuţi şi, în timp, chiar te vei putea împrieteni cu ei. Puteţi chiar să mergeţi în excursii împreună.

Citeşte şi:

- Semne că eşti într-o relaţie toxică

- 5 lucuri pe care trebuie să le spui într-o relaţie

- Pune capăt rutinei din relaţie!

Când vine vorba de bani

Viaţa alături de o persoană care a mai fost căsătorită sau implicată într-o relaţie de lungă durată poate fi umbrită şi de problema banilor. Dacă partenerii din trecut au avut o situaţie financiară mai bună decât a ta, lucrurile se complică.

Fiindcă te poţi simţi vinovat când apar neajunsuri în casă. De aceea, se poate gândi că partenerul nu se simte bine în relaţie şi că banii într-adevăr aduc fericirea mult visată. Important este să înveţi să clădeşti totul pas cu pas alături de noul partener.