Cât de important este sexul pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Află, aşadar, din rândurile de ma jos cât de importantă este activitatea sexuală pentru menţinerea sănătăţii!

Cât de important este sexul pentru sănătate - întăreşte sistemul imunitar

Cercetările au arătat că persoanele cu o viaţă sexuală activă au o imunitate cu mult mai ridicată împotriva viruşilor şi microbilor la care suntem expuşi zi de zi. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că studenţii care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai ridicat al anticorpilor comparativ cu studenţii care făceau sex mai rar.

Cât de important este sexul pentru sănătate - scade tensiunea arterială

Există sute de studii efectuate care spun că există o legătură între sex şi tensiunea arterială. Mai precis, unul dintre studiile de referinţă a arătat că actul sexual reduce în mod special tensiunea arterială sistolică.

Cât de important este sexul pentru sănătate - risc mai mic de infarct

O viaţă sexuală activă este benefică pentru sănătate - sexul creşte ritmul cardiac într-un mod benefic pentru sănătate şi ajută la echilibrarea nivelului de testosteron şi estrogen, astfel că bolile de inimă şi osteoporoza sunt ţinute la distanţă.

Cât de important este sexul pentru sănătate - îmbunătăţeşte controlul vezicii urinare la femei

Actul sexual reprezintă un bun antrenament pentru muşchii pelvieni şi evitarea incontinenţei, boală ce afectează 30% dintre femei la un moment dat al vieţii lor.

Cât de important este sexul pentru sănătate - alungă stresul

Stresul este un inhibitor ucigător atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Beneficiile sexului în eliminarea stresului şi pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, hormoni ai plăcerii secretaţi de creier. În cazul femeilor, absorbţia spermei funcţionează ca un antidepresiv natural şi ajută la eliminarea stresului.

Cât de important este sexul pentru sănătate - arde calorii

În timpul actului sexual se eliberează hormonul oxitocină, denumit şi „hormonul dragostei“ care, pe lângă proprietatea de a aduce starea de bine în corp, acţionează precum analgezicele. Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, şi faci sex poţi scăpa de disconfort.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu, în cadrul căruia 48 de persoane au inhalat vapori de oxitocină. După ce au inhalat vaporii, cercetătorii i-au supus unui test de durere, le-au înţepat uşor degetele. Experimentul a arătat că oamenii nu au simţit durerea atât de intens. Potrivit răspunsurilor voluntarilor, intensitatea durerii scăzuse la aproape jumătate.

Cât de important este sexul pentru sănătate - arzi calorii

O jumătate de oră de sex te scapă de cel puţin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândeşte-te că e un mod plăcut de a face mişcare. Astfel, sexul este o activitate care pune la treabă nu doar fizicul, ci şi psihicul.