Care sunt motivele infidelităţii

1 2 jpg jpeg

MOTIVELE EI

1. Nu are parte de atenţie şi intimitate

Cât de mult poţi continua o relaţie fără a primi dragoste şi atenţie de la partenerul tău? Pentru unele femei e o chestiune de zile sau săptămâni, pentru altele de ani întregi.

În general, femeile îşi doresc intimitate, atingere fizică, implicare mentală şi emoţională din partea partenerului. Nu va mai dura mult până când vor căuta toate astea la un alt bărbat, private fiind de atenţie, complimente şi compasiune.

2. Din răzbunare

Infidelitatea este foarte greu de iertat. Femeile se simt rănite, furioase, triste şi chiar violate în propria intimitate, ceea ce afectează chiar şi respectul de sine, în multe cazuri.

În mod evident, îşi vor pierde încrederea în partener. Aşa că, multe dintre ele simt nevoia unei răzbunări, să-i facă şi pe ei să treacă prin ce au trecut ele, lucru ce le determină să caute o aventură. 3. Au parte de partide slabe de sex

Femeile simt nevoia să fie dorite şi să experimenteze orgasme adevărate în timpul sexului. Dacă au parte de sex de proastă calitate, de insuficient sau de neimplicare emoţională în timpul contactelor intime, îşi vor pierde interesul şi vor ceda tentaţiilor ivite.

Când nu se simt în siguranţă, femeile au nevoie de o validare, o confirmare din partea celorlalţi, care poate fi de ordin sexual, emoţional sau intelectual. Când nu se iubesc sau nu se preţuiesc ele însele, pot avea impresia că nici cei din jur nu o fac.

5. Nu este apreciată

Când eşti într-o relaţie, îţi face plăcere să pregăteşti o cină romantică, să porţi lenjerie intimă sexy şi să „asculţi cu inima“. Acestea sunt numai câteva moduri prin care îţi poţi arăta dragostea şi aprecierea.

Ce se poate întâmpla, însă, când o femeie nu mai aude „mulţumesc“, „te rog“ sau „te iubesc“ sau nu mai primeşte cadou de ziua ei? Începe să se simtă ca fiind un bun la dispoziţia bărbatului şi când nu mai primeşte niciun pic de apreciere sau nu se mai simte iubită poate aluneca într-o aventură amoroasă.

MOTIVELE LUI

1. Nu mai comunică emoţional

Pe măsură ce relaţia avansează şi se sudează, este posibil să înceapă certurile şi lupta pentru autoritate, iar contactele sexuale devin din ce în ce mai rare.

În acest context, un bărbat tinde să se refugieze în „scorbura“ sa, să fie distant, rece şi ţâfnos, iar legătura cu femeia din viaţa lui va fi mai dificilă. În cazul în care cunoaşte o femeie care îl va accepta pentru „ceea ce este“, este mult mai uşor să se apropie de ea, pe fondul discuţiilor de acasă.

Ca şi în cazul femeilor, aprecierea în cuplu este importantă şi pentru bărbaţi. Mai ales dacă acasă există multe discuţii în care sunt criticaţi, învinovăţiţi ori chiar umiliţi, bărbaţii vor căuta atenţia altor femei.

Bărbaţii îşi doresc o parteneră care să ştie şi să vrea să îi asculte, să fie interesaţi de ce li se întâmplă peste zi la serviciu. La fel de mult îşi doresc o parteneră care să fie zâmbitoare şi binevoitoare, cu care să împartă aceleaşi dorinţe şi visuri.

Ei nu prea ştiu însă cum să comunice acest lucru. Într-o relaţie proaspătă, totul este nou şi incitant, iar detaliile despre partenerul intrat în viaţa lor se află uşor, creându-se o legătură intimă.

Fiecare bărbat vrea să fie dorit, indiferent de vârstă sau ocupaţie. Ei tind să socializeze pentru a oferi siguranţă şi putere, aşteptându-se ca femeile să îi dorească în pat şi pentru aceste lucruri.

Pe măsura ce înaintează în vârstă, un bărbat poate deseori să simtă că este important în familie doar pentru că aduce bani în casă şi nu pentru cine este de fapt. Într-o nouă relaţie, el va conta din nou.

Nu orice relaţie extraconjugală începe din cauza sexului. Sau mai exact a lipsei lui. Bărbaţii, în general, vor sex, pornind de la principiul „cu cât mai mult cu atât mai bine“.

Cu toate că îşi iubesc partenera, un bărbat poate fi tentat adesea să calce strâmb, unul dintre motive fiind faptul că, pentru el, dragostea şi sexul sunt lucruri diferite.