Bărbaţii nu văd frumuseţea la fel ca femeile

1 2 jpg jpeg

„Bărbaţii nu văd frumuseţea la fel ca femeile. Nici defectele. O femeie frumoasă este cea cu atitudine şi cu încredere în ea“, mi-a spus Cristi, îndrăgostit de aceeaşi femeie de peste 10 ani.

Frumoasă? Nu-i „silfidica“ din reclame, zice el. Mai ales după cele trei sarcini. Dar are frumuseţea sigură pe ea care pe el îl atrage. Opinia lui pare să explice paradoxul la care a ajuns Oana, 32 de ani, o cititoare a revistei noastre.

Ne-a spus că divorţase recent. Oana, îngrijită, atentă la cum se îmbracă, la kilogramele în plus. Iar el a lăsat-o pentru o alegere mai puţin fericită, spune ea: o femeie mai corpolentă, mai guralivă, care nu pare să-şi acorde multă atenţie. Unde l-a pierdut, la ce era atent fostul soţ dacă nu la încercările soţiei de a fi mereu prezentabilă?

Când s-a îngrăşat după naştere nici nu-l mai lăsa s-o vadă dezbrăcată în intimitate, ca să nu-şi schimbe părerea.

După un astfel de preambul (justificabil, zicem noi), ajungem şi la subiectul nostru: femeile şi bărbaţii sunt atenţi la cu totul alte lucruri în dormitor. Noi, femeile, suntem mai atente şi mai ruşinate de aspectul fizic:

„Nu, că m-am mai îngrăşat“; „Cu lumina stinsă, că mi se vede celulita“...

Asta chiar dacă partenerul de viaţă nu e cel mai făt-frumos dintre toţi, cu drept de critică.

Nesiguranţa creşte în momentele de răscruce: când de-abia am născut şi am rămas cu kilograme în plus şi cu burtică, când am aflat că a avut o aventură şi gândul nu ne stă decât la comparaţii: „Arăta mai bine, avea picioarele mai lungi, sânii mai mari?“... După naşterea copilului...

Am văzut o reclamă zilele acestea în magazinele din Bucureşti cu o mămică 90-60-90. Tipul fotomodelului italian. Stă în faţa unui pian, iar în braţe-i tronează pruncul de doar câteva luni. „N-ai să vezi aşa proaspăt mămică în realitate“, a comentat un bărbat către prietenul lui. Primul, proaspăt tată. Al doilea, doar uimit de descoperire. Uimit? Ei bine, multe dintre noi ştim că de la maternitate nu plecăm doar cu un bebeluş drăgălaş în braţe.

Ci şi cu minimum 10 kg în bagaj. Corpul ni se schimbă, şoldurile ni se lăţesc. Ne va lua cam un an ca să revenim la normal. O perioadă prea lungă ca să stăm cu jaluzelele trase şi cu relaţia intimă în expectativă până la dimensiuni mai atrăgătoare. În măsura în care unul dintre bunici poate sta peste noapte cu copilul, organizează seri numai pentru voi doi.

Îmbracă-te în neglijeuri care-ţi ascund defectele şi uită de jenă. Mai ales că perioada postnatală i se pare foarte incitantă partenerului de viaţă.

Sânii tăi sunt mai fermi, iar faptul că e tată îi dă senzaţia de putere şi o mai mare încredere în el.

O situaţie cum este cea de sus poate să ne zdruncine încrederea în noi. Dar niciuna nu este mai demoralizantă ca o aventură a partenerului. Noi, femeile, începem să comparăm, să avem zile în care ne simţim mai prejos, dar şi unele în care ne mobilizăm şi vrem să ne vedem mai bine ca EA.

Psihologii spun că ar trebui să vedem relaţia extraconjugală ca pe oricare alta pe care a avut-o înainte de relaţia voastră. Că doar pentru femeile din viaţa lui de burlac n-am făcut vreo fixaţie. Simte-te bine în pielea ta şi oferă tot ce ai mai bun. Nu e vorba de cine e mai frumoasă, cine e mai atrăgătoare, ci de cine oferă ceea ce are nevoie celălalt.

După cum zicea şi Cristi, citat la începutul articolului, „o femeie frumoasă este cea cu atitudine“.

Când apare noutatea

După o relaţie lungă eşuată, prima întâlnire intimă cu un alt bărbat poate fi o cursă „cine pe cine reuşeşte să dezbrace”. Gândeşti că nu mai eşti ca la 20 de ani şi nu-i mai poţi oferi formele şi energia de care s-a bucurat fostul partener? Apare şi obişnuinţa ca un singur bărbat să te fi văzut atâţia ani fără haine, fără machiaj...

Dacă ai ajuns cu noul partener până la uşa dormitorului, e greu de crezut că primele lui gânduri vor fi la cum îţi stă părul şi la culoarea ochilor. Probabil că cea mai bună alegere este să te bucuri la fel de mult ca el de moment. Crezi că va ieşi ceva rău din asta, te întrebăm?

INFO: Studiile arată că bărbaţii sunt atraşi şi incitaţi mai mult de femeile cu forme.