Aveţi imaginaţie în pat?

1 2 jpg jpeg

Aproximativ 80% din cupluri se plâng de insatisfacţii pe plan sexual, arată studiile. Specialiştii spun că acest lucru e normal, mai ales când partenerii sunt împreună de peste trei ani.

Deşi poate părea surprinzător, nu problemele de sănătate ale unuia dintre parteneri determină o viaţă sexuală searbădă, ci, mai degrabă, lipsa de imaginaţie în pat.

Din când în când, surprinde-l

Studiile au demonstrat că femeile sunt mult mai inventive atunci când vine vorba de ceva nou pe plan sexual. Aceasta deoarece, în cazul femeii, actul sexual se petrece mai mult la nivel mintal. Dar nu înseamnă că partenerul este lipsit de idei, ci doar că în cazul lui lucrurile sunt mai simple. Este ceva de genul: „Ochii văd, inima cere”.

În acest sens, trebuie să vii tu cu iniţiativa. De exemplu, aşteaptă-l într-o seară cu cina. Nu uita de rochia neagră şi de puţin ruj de culoare roşie. Poate ţi se va părea un scenariu simplu, dar, după atâţia ani de relaţie, va fi ca o gură de aer proaspăt. Ai grijă ca pe fundal să se audă o melodie îmbietoare.

Creierul este cel care dictează

Deşi poate suna straniu, studiile au scos la iveală că în cuplurile în care fanteziile sunt o constantă, actul sexual este mult mai incitant.

Explicaţia: creierul este cea mai erogenă zonă. Mai exact, excitaţia se produce mai întâi la nivel mintal, iar creierul trimite semnale către celelalte zone ale corpului. Şi atunci este uşor de înţeles de ce imaginaţia privind ceea ce se petrece sub aşternuturi funcţionează de fiecare dată. Şi nici nu este aşa complicat.

Totul se reduce la a lăsa ruşinea la o parte. Iar dacă nu te-am convins, atunci este bine să ştii că s-a mai demonstrat că partenerii care îşi imaginează diferite scenarii sexuale se simt mult mai apropiaţi unul de celălalt.

Mai poţi citi şi:

- Te îngrijorează plictiseala în cuplu?

- Ghid de supravieţuire în cuplu

- 7 factori care ,,ucid" dorinţa sexuală

Cele mai bune idei de scenarii

Nu există anumite standarde în ceea ce priveşte fanteziile sexuale. Iar avantajul lor tocmai din aceasta vine, spun sexologii. Vă puteţi imagina, fără să vă simţiţi ruşinaţi unul de celălalt, că sunteţi oricare dintre personajele din lumea reală: poliţistul şi suspectul/a, pilotul şi stewardesa, asistenta medicală şi pacientul etc.

Iar dacă aveţi nevoie de puţin ajutor în acest sens, Internetul este o sursă inepuizabilă de unde vă puteţi inspira. În plus, mai puteţi intra din când în când şi în câte un magazin specializat (sexshop), unde puteţi găsi diferite costume şi obiecte, care vă pot anima viaţa sexuală. Astfel, dacă într-o seară îl vei aştepta îmbrăcată într-o uniformă de şcolăriţă, mai mult ca sigur nu va mai vrea să se culce devreme.

Hormonii stării de bine

În timpul actului sexual, creierul eliberează o serie de hormoni, precum serotonina şi endorfina, care ne dau un sentiment de mulţumire. Însă specialiştii ne avertizează că aceşti hormoni se eliberează cu adevărat doar atunci când actul sexual este de calitate şi nu este bifat pe fugă pe lista de activităţi sau din obligaţie.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Pentru ca relaţia de cuplu să fie una împlinită trebuie evitate monotonia şi rutina în viaţa sexuală. Partenerii trebuie să fie dispuşi să-şi pună în practică fanteziile sexuale, să inventeze comportamente şi jocuri, care să reaprindă flacăra pasiunii dintre ei.

Imaginaţia este cea care poate salva o relaţie. Dacă partenerii reuşesc să îşi imagineze că sunt la prima lor întâlnire, atunci sexul într-o relaţie de lungă durată poate deveni o aventură excitantă.