Aşa-ţi convingi partenerul să aveţi un copil!

1 2 jpg jpeg

Evită să faci presiuni

E dificil să construieşti ani de zile o relaţie, apoi e atât de uşor s-o spulberi. E nevoie de răbdare şi înţelegere din partea ta. Poate partenerul trece printr-o perioadă dificilă. Aşteaptarea momentului potrivit pentru o viitoare discuţie despre copii e crucială. Nu ajungi nicăieri dacă-l baţi la cap în fiecare zi. E mai eficient să-l laşi să se gândească, să fie calm atunci când vorbiţi despre asta.

Asigură-l că va avea libertatea să facă ce-i place

În ceea ce priveşte relaţia voastră, sigur că va urma o perioadă de oarecare detaşare, în care relaţiile intime se vor rări sau vor fi mai dificile. Asigură-l de iubirea şi atenţia ta. Apoi, dacă aţi mai trecut prin asta la un prim copil, sunt şanse mari ca la al doilea să nu mai întâmpinaţi aceleaşi dificultăţi. Promite-i şi fii gata să te ţii de cuvânt să nu te opui când va vrea să iasă, la fel cum şi tu îi vei cere pe viitor să stea cu bebeluşul dacă vei simţi nevoia să te vezi cu prietenele.

De ce refuză

Pentru o femeie, aspiraţia spre maternitate e înnăscută şi ceasul biologic începe să ticăie tot mai sâcâitor cu trecerea timpului. În cazul unui bărbat, dorinţa de a avea un copil sau mai mulţi vine în cele mai multe cazuri odată cu siguranţa că poate să-i asigure odraslei tot ce are nevoie, financiar şi emoţional şi cu acceptarea faptului că un copil îi va limita timpul petrecut cu prietenii, dar şi cu partenera.

De aici şi marile temeri care duc la refuzul unui viitor copil. Odată ce ai sesizat care este adevărata cauză, vei ştii mai bine ce ai de spus ca să-l convingi de contrariul, mai ales în caz că fricile îi sunt neîntemeiate.

Dacă te iubeşte nu se poate să nu fie receptiv la dorinţele tale sau să nu observe că nu-ţi imaginezi viaţa fără un copil sau fără încă unul. Fie că sunteţi la începutul relaţiei, fie că aveţi deja un copil şi tu visezi la al doilea, dacă el nu e de acord momentan nu înseamnă că nu-şi va schimba părerea în timp.