Aşa eviţi certurile în vacanţă

1 2 jpg jpeg

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri

Ideal este să îţi planifici vacanţa sau mini-concediul cu cel puţin două-trei săptămâni înainte. Astfel, eviţi stresul dat de căutarea pe ultima sută de metri.

Nu vei avea neplăcuta surpriză de a nu mai găsi locuri acolo unde vrei. Iar dacă mergi în concediu alături de copii, găseşte o staţiune care să le ofere şi acestora câteva posibilităţi de distracţie! Astfel, nu vei fi nevoită să stai doar cu ei şi să uiţi de relaxarea ta.

Multe familii obişnuiesc să meargă în vacanţă an de an în acelaşi loc, fie din comoditate, fie din obişnuinţă. Ei bine, nu este tocmai decizia potrivită, pentru că la un moment dat poate fi atât de plictisitor, încât să vă facă să vă simţiţi inconfortabil unul în prezenţa celuilalt.

O greşeală pe care mulţi dintre noi o facem atunci când plecăm în concediu este să discutăm despre serviciu. Uităm că de fapt trebuie să ne relaxăm şi ajungem să discutăm tot despre problemele profesionale.

Nimic mai greşit, căci riscăm să ne întoarcem acasă mai stresaţi. Acordaţi-vă timp doar pentru a admira peisajele şi să vorbiţi, pur şi simplu.

Ţi s-a întâmplat măcar o dată să ajungi la destinaţia mult visată şi să constaţi că ai uitat ba una, ba alta. Şi de aici să iasă un tărăboi în toată regula, cu mulţi nervi de ambele părţi.

De aceea, ca să eviţi astfel de momente neplăcute, fă bagajele din timp, împreună cu partenerul. Aşa, vei şti că ai luat tot. Totodată, încercaţi să puneţi în valiză doar strictul necesar, ca să nu aveţi o greutate prea mare de cărat.

Pentru ­că-şi programează vacanţa în anumite perioade doar pentru că aşa vrea partenerul, fără să se sfătuiască sau din cauză că lasă totul pe ultima sută de metri.

Totodată, oboseala excesivă şi agitaţia dinaintea vacanţei îşi spun cuvântul: îi fac şi pe cei mai calmi, certăreţi..