Activităţi care te ajută să reîmprospătezi relaţia de cuplu

1 2 jpg jpeg

O relaţie este presărată cu suişuri şi coborâşuri, cu momente frumoase şi mai puţin frumoase. Important este să ştii să treci peste ele şi să comunici atunci când ceva nu este pe placul tău.

Fără resentimente

Resentimentele sunt o linie extrem de sensibilă între dragoste şi ură, otrăvesc relaţia şi creează cele mai mari tensiuni în cuplu. În momentul în care comunicare nu este corespunzătoare apar tensiunile urmate de frustrări. Omul de lângă tine nu este un cititor în stele, iar dacă ceva te deranjează şi nu spui lucrurilor pe nume nu are de unde să-şi dea seama că este ceva în neregulă cu tine.

Comunică, comunică şi iar comunică!

Locuind sub acelaşi acoperiş, inevitabil vei descoperi că anumite tabieturi nu sunt tocmai pe placul tău. Ideea nu este să schimbi un om, ci să înveţi să trăieşti şi cu defectele lui, iar acest aspect se poate realiza doar vorbindu-i celuilalt. Nu uita! Bărbaţii reacţionează cel mai bine la o abordare calmă, afectuoasă şi fără ton de ceartă.

Reaprinde magia iubirii în inima ta

Cea mai mare greşeală pe care o faci atunci când locuieşti cu cineva este să laşi monotonia să intervină şi să uiţi să aveţi grijă de voi. Practic, uiţi că omul de lângă tine este cel care la început îţi cauza fluturaşii în stomac, îţi afectează viaţa sexuală şi se răsfrânge şi asupra calităţii muncii tale.

Cea mai bună modalitate de a trece peste acest episod este să te gândeşti la calităţile iubitului tau, să condimentezi viaţa sexuală şi să îţi aduci aminte de emoţiile de la început.

Împărtăşiţi experienţe noi

Uită de rutina zilnică, lasă televizorul si ieşiţi la o ieşire în doi. Nu ai nevoie de efecte elaborioase, este suficient o cină romantică într-un cadru restrâns pentru a aduce o doză de energie în cuplul vostru.

Sărbătoriţi iubirea voastră fără un motiv anume, fă-i un cadou pe nepusă masă cu o anumită temă şi lasă-l să se gândească la ce ar putea urma după.

Dacă ai o anumită fantezie nu te sfii să o pui în practică, vorbeşte-i despre ea, dă-i de înţeles că ai dori şi altceva şi apoi aşteaptă să preia iniţiativă, dacă nu atunci începe prin a-l atrage în jocul tău.

Asigură-te că este liber în weekend şi fă o rezervare la o activititate nouă pentru amândoi, fie că este vorba de călărit sau un jos de societate. Punctează pe noutate şi pe curaj.

Faceţi planuri împreună

Agitaţia zilei cotidiene ne atrage ca într-un cerc vicios, faptul că îţi iei de muncă acasă poate afecta grav relaţia de cuplu, astfel că opreşte-te din a lucra în timpul tău liber şi redescoperă omul de lângă tine.

Stabiliţi împreună o vacanţă exotică, sau o excapadă amoroasă de o noapte măcar. Adu-ţi aminte la început cât de mult îţi plăcea flirtul, de ce să nu o luaţi de la capăt. Acum vă cunoaşteţi mai bine deci este mai uşor să vă reîndrăgostiţi.

Simplul fapt că ştii că urmează o perioadă pe care să o petreceţi doar voi doi departe de cotidian va încinge subconştientul să se gândească mai intens la relaţia de cuplu şi să vă redescoperiţi unul pe celălalt.

În cazul în care sunt probleme grave, nu vă amăgiţi că o simplă vacanţă va putea şterge cu buretele tot ce s-a întâmplat până acum.

Gesturile mici au efecte mari

Dacă la început îţi plăcea să primeşti flori, să fii centrul atenţiei lui, de ce să nu înversezi un pic rolurile acum. Chiar şi un sms în plină ziua îl va pune pe gânduri şi va arde de nerîbdare să vină acasă să vadă continuarea.

Un mic bileţel strecurat în buzunarul de la pantalon va trezi câteva emoţii în momentul în care îl va găsi. Practic nimic este mai plăcut decât o mică joacă, astfel tatonezi terenul şi te vei bucura de momente frumoase şi intense.

Alege să fii independentă

Simplu fapt că formaţi un cuplu nu înseamnă că trebuie să vă petreceţi tot timpul împreună. Fiecare trebuie să aibă proriul său program, propriile ieşiri cu prietenii, hobby-uri pe care să le poată face liber şi neîngrădit, cu condiţia să mai rămână timp şi pentru a-l petrec cu persoana iubită.