Acest fruct e unul dintre cele mai bune afrodisiace naturale care există!

1 2 jpg jpeg

Ştii deja că merele îţi ajută digestia şi ajută la echilibrarea dietei. Însă o nouă cercetare susţine că merele sunt foarte bune afrodisiace. Un studiu realizat pe 730 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani a analizat obiceiurile alimentare şi satisfacţia sexuală.

Participantele au fost împărţite în două grupe. Una a mâncat cel puţin un măr pe zi. Cea de-a doua grupă a mâncat rar mere. Prima grupă a avut un libido mai mare şi o viaţă sexuală mai satisfăcătoare. Vedem mai jos la ce mai ajută consumul de mere.

Aport minim de calorii

Merele au o densitate calorică mică şi un conţinut mare de apă, un fruct de mărime medie fiind alcătuit din aproximativ 85% lichid. Alimentele bogate în apă oferă organismului o senzaţie de saţietate îndelungată, reducând numărul de calorii zilnice. Un măr are, în medie, 80 de calorii, ceea ce îl face să fie o gustare sănătoasă ideală. În plus, ajută digestia, controlează pofta de dulce şi scade nivelul colesterolului rău.

Ştiai că... pentru a digera merele, organismul arde un număr mai mare de calorii decât cel obţinut din aceste fructe?

Sursă importantă de fibre

Un măr conţine în jur de 4 g de fibre, de care organismul are mare nevoie. Merele oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp, încetinesc absorbţia zahărului, menţin un nivel optim al grăsimilor în sânge şi previn apariţia problemelor digestive. Un aport optim de fibre în dieta zilnică scade riscul de instalare a obezităţii şi ajută la scăderea în greutate, stimulând metabolismul.

Bogate în antioxidanţi

Merele sunt o sursă naturală şi, totodată, delicioasă de antioxidanţi, care combat radicalii liberi şi previn inflamaţiile în corp. Conţin flavonoide, substanţe care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuează riscul de infarct miocardic şi previne bolile de inimă.