5 trucuri să faci faţă unei despărţiri

1 2 jpg jpeg

Rupe orice relaţie cu partenerul

Măcar pentru o vreme, încercaţi să nu mai păstraţi legătura. Şterge numărul celuilalt din telefon, pentru a nu exista tentaţia de a-i telefona. O separare totală este necesară pentru a vă reface din punct de vedere emoţional. Ştii bine locurile în care vă puteţi intersecta, deci evită pe cât mai mult posibil să vă reîntâlniţi, chiar dacă mai speri la o împăcare. Dacă forţezi lucrurile din dorinţa unei revederi, rişti să dezvolţi o obsesie sau să-ţi pierzi încrederea în tine.

Evită să-ţi asumi vreo vină

E posibil ca, fără să vrei, să ajungi să crezi că dacă te-ai fi comportat diferit poate că nu v-aţi fi despărţit. Aminteşte-ţi că persoana care te iubeşte cu adevărat îţi iartă greşelile. Dacă ar fi ţinut la tine, s-ar fi străduit să te păstreze, iar dacă n-a făcut-o înseamnă că nu eraţi făcuţi unul pentru altul.

Încetează să mai vorbeşti despre relaţia pierdută

Prietenii te vor sfătui cum se pricep mai bine, însă dacă vei continua să deplângi eşecul tău ăn dragoste, vor începe să te ocolească. Devine supărător să repeţi aceeaşi poveste de nenumătate ori. Odată ce-ţi iei gândul de la durerea ta, te poţi linişti, pentru ca mai târziu să te orientezi către o nouă relaţie. De asemenea, n-ar fi rău să ai pasiuni diferite şi să-ţi faci prieteni noi, mai ales dacă aveai un grup de amici comun cu partenerul. Vei avea experienţe frumoase care te vor îndepărta de trecut.

Sporeşte-ţi stima de sine

Nu vei reuşi să te refaci dacă din start mergi pe premisa că din cauza ta relaţia n-a funcţionat. Por nu vă potriveaţi. Nu e totul pierdut dacă ai avut un eşec. Preţuieşte-te mai mult! Când nici nu te vei aştepta, vei găsi persoana care se potriveşte aşteptărilor tale.

Gândeşte pozitiv

Atunci când îţi revine în minte un moment din trecut, spune-ţi ceva care să-ţi abată gândul. De pildă, ajută să-ţi spui că vei găsi cu siguranţă pe cineva care să te iubească aşa cum doreşti şi care să fie răspunsul rugăciunilor tale. Este şi asta o cale de a te orienta spre viitor şi nu spre trecutul recent, dureros.