5 lucruri pe care să nu le faci înainte sau după sex

1 2 jpg jpeg

Nu sări din pat să foloseşti toaleta

Este posibil să fi auzit că ar trebui să mergi la toaletă imediat după sex pentru a evita o infecţie a tractului urinar. Mergi la toaletă doar dacă este necesar, nu te forţa, spune Jennifer Bump, medic ginecolog la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, SUA. În loc să fugi spre toaletă, stai în pat lângă partener şi bucuraţi-vă unul de compania celuilalt.

Nu faceţi abuz de alcool

Un pahar cu vin este perfect pentru a vă relaxa, astfel încât să vă bucuraţi de o noapte pasională. Aveţi grijă însă să nu faceţi abuz de alcool, pentru că poate să vă ruineze partida de amor. Bărbaţilor le va fi mai greu să ejaculeze, în timp ce, la femei, este mai dificil să ajungă la orgasm.

Nu luaţi o masă copioasă

Dacă îţi propui să ai o noapte fierbinte cu partenerul tău, ai grijă ce serviţi la cină. Există alimente precum cele bogate în fibre, dar şi cele care produc gaze la stomac pe care trebuie să le eviţi la cină, astfel încât să nu apară senzaţia de balonare.

În schimb, o mică bucată de ciocolată stimulează nivelul serotoninei, care creşte libidoul.

Nu folosi un lubrifiant cu mentol

Femeile care se apropie de menopauză, cât şi cele aflate la menopauză pot experimenta uscăciune vaginală, de aceea folosirea lubrifiantului este importantă pentu o partidă de sex reuşită. Însă sunt de evitat lubrifianţii pe bază de mentol, căci pot duce la apariţia unor iritaţii.

Nu săriţi peste preludiu

Preludiul este, poate, cea mai importantă parte a unei partide de amor. Aşadar, este important să-i acordaţi atenţia cuvenită şi să începeţi partida de sex cu mângâieri şi atingeri fierbinţi, nu să treceţi direct la acţiune. Partida va fi mult mai profundă, iar plăcerea mult mai intensă.