5 lucruri fascinante despre iubire

1 2 jpg jpeg

5 lucruri fascinante despre iubire: dragostea comparată cu o boală mentală

Este cât se poate de adevărat! Astfel, nivelul de serotonină din creierul persoanelor îndrăgostite este atât de ridicat încât le face pe acestea să manifeste un comportament de tip obsesiv-compulsiv, în timp ce eliberarea dopaminei este asemănătoare cu euforia provocată de cocaină.

5 lucruri fascinante despre iubire: inimile îndrăgostiţilor bat în acelaşi ritm

Deşi oamenii de ştiinţă nu au descoperit cauzele acestui fenomen, ei au observat, totuşi, că bătăile de inimă ale femeii se sincronizează în timp cu ritmul cardiac al partenerului.

5 lucruri fascinante despre iubire: bărbaţii spun primul ,,te iubesc''

Potrivit Journal of Personality and Social Psychology, în mod surprinzător, se pare că bărbaţii declară primul ,,te iubesc'' atunci când se află într-o relaţie.

5 lucruri fascinante despre iubire: ne îndrăgostim de un partener care ne seamănă fizic

Studiile au arătat că oamenii sunt atraşi în mod natural şi inconştient de persoane asemănătoare cu ei din punct de vedere fizic: de la culoarea pielii şi a părului, forma feţei sau chiar un aspect similar al urechilor.

5 lucruri fascinante despre iubire: ţinutul partenerului de mână poate calma durerea

Cercetările efectuate la Universitatea din California au demonstrat că femeile se simt ca şi ,,anesteziate'' la simpla atingere sau privire a persoanei iubite. În plus, s-a constatat că simplul gest de a-ţi ţine partenerul de mână poate calma atât durerea fizică cât şi pe cea emoţională.