5 lucruri care ucid dorinţa sexuală

1 2 jpg jpeg

La un moment dat, fiecare trece prin perioade în care libidoul este la cote minime. Şi când asta se întâmplă, problema este a ambilor parteneri pentru că amândoi sunt afectaţi. Iată cinci dintre cele mai frecvente cauze care scad dorinţa sexuală.

Problemele de cuplu

Depresia

Cifrele arată că cel puţin 25% dintre femeile care acuză scăderea libidoului suferă de depresie sau de anxietate. Însă depresia afectează şi bărbaţii, chiar dacă aceştia nu o recunosc. Problema poate fi tratată prin terapie. În general, este nevoie şi se un tratament cu medicamente pentru a trece peste depresie.

Partea proastă este că unele dintre medicamentele antidepresive au ca efect advers scăderea libidoului. Cel mai bine ar fi ca ambii parteneri să aibă răbdare până la ieşirea din acest cerc vicios.

Mai poţi citi:

- Aşa-ţi creşti performanţele sexuale

- 5 mituri despre viaţa sexuală

- Poziţii sexuale care vă menţin în formă

Medicamentele

Şi astfel ajungem la locul al treilea în top: medicamentele. Împreună cu medicul, pacientul poate afla ce medicamente au ca efecte negative diminuarea dorinţei. Dacă este posibil, aceste medicamente pot fi înlocuite.

Nici automedicaţia nu este indicată, aceasta putând afecta în mod negativ libidoul prin combinarea medicamentelor în necunoştinţă de cauză.

Problemele hormonale

Hormonii fac legea în organism, iar când glandele nu-i produc în cantităţile necesare apar tot felul de probleme. Nivelurile scăzute de estrogen la femei şi testosteron la bărbaţi duc la scăderea libidoului. De asemenea, nivelul prolactinei afectează femeile, iar hormonii tiroidieni creează probleme pentru amblele sexe. Un simplu test de sânge îţi arată dacă problema ta este una hormonală.

Obezitatea

Problemele de greutate nu sunt deloc rare în zilele noastre. Grăsimea care se depune pe corp necesită un consum mare de energie: simţi asta când urci scările sau când trebuie să alergi după autobuz şi îl ajungi cu respiraţia întretăiată. Iar acest lucru influenţează în mod negativ şi viaţa intimă.

Fără a mai pune la scoteală că partenerul tău poate nu este încântat de noua ta „formă” fizică...