5 lucruri care se întâmplă dacă nu mai faci sex

1 2 jpg jpeg

Te simţi mai anxios

Sexul este o eliberare de stres, mai ales că în urma activităţii sexuale creierul eliberează hormoni ai fericirii, precum endorfinele. Un studiu scoţian a arătat că persoanele care nu au făcut dragposte mai mult de o lună de zile erau mai strestae şi le era mai greu să vorbească în public, faţă de cei care făcuseră amor cel puţin o dată, în decursul ultimelor două săptămâni.

Atenţie la cancerul de prostată

Bărbaţii care au o viaţă sexuală activă au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostată, a constatat un studiu mai vechi, prezentat de Asociaţa Americană a Urologilor. De aceea este important pentru bărbaţi să aibă o viaţă sexuală activă.

Eşti mai predispus la răceli

Lipsa unei activităţi sexuale regulate înseamnă şi un risc mai ridicat de a dezvolta răceli. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că persoanele care făceau dragoste o dată sau de două ori pe săptămână au avut o creştere de 30% a imunoglobulinei A, care ajută organismul să lupte cu infecţiile.

Reducerea riscului de boli vasculare

Sexul, cel puţin o dată pe săptămână, reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, mai ales în cazul bărbaţilor. De aceea, dacă nu au o viaţă sexuală activă, sunt mai predispuşi la bolile cardiovasculare.

Creşte riscul disfuncţiilor erectile

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, bărbaţii care nu au o viaţă sexuală activă, mai exact cei care nu fac sex cel puţin o dată pe săptămână au un risc mai ridicat de a suferi şi de tulburări erectile.