5 idei preconcepute despre viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Femeile se gândesc rar la sex

Se ştie că bărbaţii sunt cei care iniţiază mai des partidele de amor şi că se gândesc mai tot timpul la sex. În urma mai multor studii în domeniu, oamenii de ştiinţă americani au aflat că, într-adevăr, barbaţii se gândesc la sex de mai multe ori decât femeile. Deşi se vehicula că gândul lor zboară al actul sexual o dată la 7 secunde, rezultatele cercetării a arătat că bărbaţii se gândesc la sex în medie de 19 ori pe parcursul zilei.

Metoda „coitus interruptus” funcţionează

Una dintre cele mai vechi metode de contracepţie, ,,metoda retragerii” (coitus interruptus) este folosită şi astăzi de multe cupluri. Deşi şi-a dovedit eficienţa de-a lungul timpului, metoda nu oferă siguranţă mare precum celelalte contracepţii de pe piaţă.

Pe lângă faptul că nu previne bolile cu transmitere sexuală, metoda nu oferă satisfacţie tocmai pentru că actul sexual nu este finalizat.

Orgasmul bărbaţilor este mai puţin intens

Fiecare femeie/bărbat se manifestă diferit în timpul orgasmul sexual, susţin specialiştii. De aceea, ideea că orgasmul femeilor este mai intens decât cel al bărbaţilor este doar un mit.

Muşchii pelvieni nu se contractă la fel de mult la femei în timpul actului sexual. Din acelaşi motiv, gradul de excitare şi manifestarea diferă de la femeie la femeie.

Plăcerea este redusă de prezervative

Chiar dacă unele cupluri spun că prezervativul poate afecta calitatea actului sexual, lucrurile nu sunt pe deplin susţinute şi de specialiştii în domeniu. În prezent, cuplurile au la dispoziţie o gamă variată de prezervative pe piaţă.

Unele dintre ele sunt concepute tocmai pentru a nu fi resimţite în timpul actului sexual şi a nu afecta plăcerea din acele momente.

Mărimea e importantă

Există o lege universală nescrisă care spune că mărimea penisului face ca actul sexual să fie unul bun.

Greşit...spun specialiştii. Intensificarea plăcerii nu este dată de mărimea penisului, ci de modul în care bărbatul reuşeşte să stimuleze zona nervilor senzoriali de la nivelul vaginului, nervi ce joacă un rol important în amplificarea excitaţiei sexuale.