5 beneficii uimitoare ale sexului

1 2 jpg jpeg

Beneficii uimitoare ale sexului: întăreşte sistemul imunitar

Cercetările au arătat că persoanele cu o viaţă sexuală activă au o imunitate cu mult mai ridicată împotriva viruşilor şi microbilor la care suntem expuşi zi de zi. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că studenţii care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai ridicat al anticorpilor comparativ cu studenţii care făceau sex mai rar.

Beneficii uimitoare ale sexului: scade tensiunea arterială

Există sute de studii efectuate care spun că există o legătură între sex şi tensiunea arterială. Mai precis, unul dintre studiile de referinţă a arătat că actul sexual reduce în mod special tensiunea arterială sistolică.

Beneficii uimitoare ale sexului: riscul mai mic de infarct

O viaţă sexuală activă este benefică pentru sănătate - sexul creşte ritmul cardiac într-un mod benefic pentru sănătate şi ajută la echilibrarea nivelului de testosteron şi estrogen, astfel că bolile de inimă şi osteoporoza sunt ţinute la distanţă.

Beneficii uimitoare ale sexului: îmbunătăţeşte controlul vezicii urinare la femei

Actul sexual reprezintă un bun antrenament pentru muşchii pelvieni şi evitarea incontinenţei, boală ce afectează 30% dintre femei la un moment dat al vieţii lor.

Beneficii uimitoare ale sexului: alungă stresul

Stresul este un inhibitor ucigător atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Beneficiile sexului în eliminarea stresului şi pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, hormoni ai plăcerii secretaţi de creier. În cazul femeilor, absorbţia spermei funcţionează ca un antidepresiv natural şi ajută la eliminarea stresului.