4 cauze care duc la scăderea apetitului sexual

1 2 jpg jpeg

Scăderea secreţiei de testosteron

Testosteronul afectează comportamentul sexual atât la bărbaţi, cât şi la femei. Secreţia de testosteron atinge un maxim în jurul vârstei de 20 de ani la femei, apoi începe să scadă treptat până la menopauză, când înregistrează o scădere accentuată.

Diverse afecţiuni

Unele femei pot avea un apetit sexual scăzut din cauza unor afecţiuni, precum depresie, endometrioză şi fibrom uterin.

De asemenea, si disfuncţiile tiroidiene îşi pot pune amprenta asupra vieţii sexuale, întrucât afectează comportamentul sexual atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Te-ar mai putea inetersa:

- 5 mituri despre viaţa sexuală

- Beneficii surprinzătoare ale actului sexual

- Când trebuie să-ţi condimentezi viaţa sexuală

Medicamentele

În general anumite antidepresive, antihipertensivele şi contraceptivele orale pot duce la scăderea libidoului. De obicei, astfel de medicamente scad nivelul de testosterone disponibil sau afectează circulaţia sanguină în întreg organismul.

Problemele legate de cuplu

Atunci când se acumulează tensiuni în viaţa de cuplu, viaţa sexuală a ambilor parteneri are de suferit. Scăderea apetitului sexual este cea mai frecventă problemă care apar atunci când partenerii nu mai trăiesc în armonie. Şi apariţia unui copil poate scădea dorinţei sexuale a femeilor, însă cu timpul lucrurile revin la normal, potrivit specialiştilor.