3 modalităţi în care felul în care dormi îţi afectează mariajul

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu publicat în revista americană Sleep, cei care dormeau în acelaşi pat şi mergeau la culcare în acelaşi timp şi se trezeau la aceeaşi oră se simţeau foarte confortabil în relaţie.

Studiul a arătat ca 42% dintre cupluri dorm spate în spate, 31% dorm în aceeasi direcţie, iar doar 4% dorm faţă în faţă. Un procent de 34% dintre cupluri se ating în timpul somnului, iar 12% dintre parteneri dorm la mai puţin de 2,5 cm.

Distanţă mare între parteneri, probleme în relaţie

Aşadar, potrivit studiului cercetătorilor britanici de la Universitatea Hertfordshire, mulţi parteneri au obiceiul să doarmă spate în spate. La cercetare au participat 500 de cupluri din Marea Britanie.

Astfel, cei care au obiceiul să doarmă mai apropiaţi unul de celălalt şi care se ating în timpul somnului sunt mai fericiţi în relaţia de cuplu decât cei care dorm la distanţă mare unul de celălalt. Când distanţa dintre ei este mai mare de 70 de centimetri, înseamnă că există probleme în cuplu.

Mai poţi citi:

- Probleme de rerspiraţie? Iată cum îţi poate fi afectat somnul!

- Insomnia poate fi învinsă prin dietă

- 4 greşeli care ne4 afectează somnul

Un somn prost aduce cearta în paradis

O noapte în care ai dormit puţin sau ai avut un somn agitat poate fi precursorul unui conflict în paradis. Sunt concluziile unui studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din Berkeley, California. Aceştia au descoperit că partenerii sunt mai predispuşi la ceartă după ce au avut un somn neliniştit.

Acest lucru se întâmplă pentru că o noapte pierdută se poate transforma, pentru persoana în cauză, într-o zi proastă, în care sentimentele negative ies la suprafaţă, când calităţi precum calmul şi răbdarea sunt mai greu de păstrat. Nopţile pierdute te pot face morocănos, astfel că a doua zi poţi uita să mai fii afectuos cu jumătatea ta.

Femeile, mai nervoase din cauza lipsei odihnei

O cercetare a oamenilor de ştiinţă americani din 2011 a arătat că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii de nopţile pierdute şi ele sunt cele mai ,,cu sămânţă de ceartă” dimineaţa.