10 mituri despre sex

1 2 jpg jpeg

1 "Numai ei se gândesc la sex"

Faptul că bărbaţilor le zboară adesea gândul la sex nu mai este un secret pentru nimeni. Studiile arată însă că ei nu sunt singurii care dau frâu liber imaginaţiei erotice. Şi femeile fac acest lucru, şi chiar într-o proporţie uimitoare.

Astfel, aproximativ 70% din femei se gândesc la sex mai mult de o oră pe zi, arată un studiu britanic care a inclus 1.000 de femei. Conform acestuia, femeile au gânduri erotice de trei-patru ori pe zi, în medie timp de un sfert de oră.

2 "Nu este plăcut fără orgasm"

De cele mai multe ori, s-ar putea să fii prea concentrat să atingi punctul suprem al plăcerii erotice. Tocmai din această cauză, este posibil să îţi „ratezi“ orgasmul.

De aceea, încearcă să savurezi mai mult momentele de preludiu, mângâierile, sărutările şi atingerile în zonele sensibile laplăcere. Nu uita că femeile au nevoie de mai multă „încălzire” pentru a ajunge la orgasm, adică în jur de 20 de minute!

3 "La bătrâneţe, suntem mai puţin preocupaţi de amor"

După intrarea la menopauză şi, respectiv, la andropauză, în cazul bărbaţilor, scade şi preocuparea pentru viaţa sexuală, din cauza diminuării nivelului de hormoni implicaţi în producerea plăcerii.

Însă tratamentele de substituţie hormonală pot menţine echilibrată balanţa acestor hormoni. În plus, dorinţa nu mai este inhibată de unele griji legate de sarcină, de pildă.

4 "După căsătorie, facem mai puţin sex"

De multe ori, căsătoria este asociată cu scăderea dorinţei şi cu mai puţină fantezie sexuală. Adevărul este că, după ce ne punem pirostriile, viaţa sexuală se poate îmbunătăţi.

Explicaţia este una simplă: legătura dintre parteneri se intensifică, iar aceştia îşi împărtăşesc şi îşi pun în aplicare cele mai intime fantezii mai des ca înainte. În plus, soţii se cunosc mai bine, deci ştiu şi ce aşteptări au în aşternut.

5 "Numai ele mimează"

Deşi despre mimarea orgasmului se spune că este o chestiune strict feminină, ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa! Ştiai că 23 la sută din bărbaţi au simulat orgasmul cel puţin o dată în viaţă?

Bărbaţii mimează orgasmul fie atunci când sunt inhibaţi de parteneră (mai ales în cazul în care fac dragoste pentru prima oară sau când au o iubită nouă), fie pentru că nu vor să îşi dezamăgească partenera.

6 "Actul intim rezolvă toate problemele în cuplu"

Este adevărat că sexul „de împăcare” ajută la descărcarea unor tensiuni apărute între parteneri. Actul intim însă nu poate „tăia” răul din rădăcină, atunci când certurile au fost declanşate de unele neînţelegeri care durează de mai mulţi ani, de exemplu.

7 "Durata orgasmului e mai mică la femei"

Ei bine, şi la acest capitol există diferenţe... de zeci de secunde. În timp ce durata orgasmului la bărbaţi este de trei până la zece secunde, femeile pot să rămână în culmea fericirii până la un minut, atunci când au orgasm multiplu.

8 "Mărimea contează"

Este normal să ne dorim mai mult. Însă, când vine vorba de mărimea organului sexual masculin, se pare că mai importantă decât lungimea este tehnica de satisfacere erotică.

În plus, s-a dovedit că misteriosul punct G, „responsabil” de producerea orgasmului feminin, se află la o distanţă de doar trei-cinci centimetri de intrarea în vagin.

9 "În apă nu rămâi gravidă"

Indiferent de locul în care se desfăşoară partida de sex, probabilitatea apariţiei unei sarcini este la fel de ridicată, atunci când femeia se află în perioada ovulaţiei. De aceea, nu uitaţi de prezervativ sau de anticoncepţionale!

10 "Sexul, cură de slăbire"

Cu siguranţă mai plăcut decât curele drastice de slăbire, actul sexual poate deveni un sport plăcut, care te ajută să pierzi în greutate.

Însă, pentru rezultate, trebuie să fii perseverent. Astfel, poţi pierde în jur de 12 calorii în timp ce îţi dezbraci partenerul, opt calorii în timp ce bărbatul scoate sutienul (dacă îl scoate cu dinţii, se pierd 85 de calorii!), iar punerea prezervativului ajută la consumarea a doar şase calorii...