10 factori care ne influenţează viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Iată o listă cu cei mai importanţi factori care afectează viaţa sexuală: 1. Starea de sănătate

Dorinţa de a face dragoste este inhibată de afecţiunile de care suferi, iar la toate acestea se adaugă şi efectele adverse ale medicamentelor. Se ştie că, de exemplu, din cauza antidepresivelor scade libidoul şi apar problemele de ejaculare.

2. Rutina

Adesea, rutina este principalul vinovat reclamat de cupluri. Aceleaşi activităţi zilnice la care se adaugă neînţelegerile de la serviciu pun într-un con de umbră armonia de altădată. Treptat, ajungi să uiţi de momentele în care vă complimentaţi reciproc, vă răsfăţaţi şi lăsaţi loc frustrărilor şi nemulţumirilor.

Iar la final apare şi întrebarea: de ce nu mai este totul ca la început? Simplu. Pentru că aţi uitat de voi. Vino mereu cu idei noi pentru a reîmprospăta viaţa de cuplu şi acordaţi-vă mai multă atenţie unul celuilalt!

Mai poţi citi şi:

- Cum influenţează boala viaţa sexuală

- 13 alimente care cresc pofta de sex

- 5 lucruri care ucid dorinţa sexuală

3. Compatibilitatea sexuală

Este poate cel mai important ingredient din viaţa unui cuplu. Dacă preferinţele sexuale ale partenerului(ei) nu se potrivesc nici măcar pe jumătate cu ale tale, şansele ca lucrurile să nu meargă sunt foarte mari.

Când faci multe compromisuri, ajungi să te simţi obligat(ă) să faci dragoste, şi atunci, iminent, apar „durerile de cap“, ceea ce înseamnă că sexul a devenit pentru tine o corvoadă.

4. Educaţia

Ocupă un loc fruntaş pe podiumul cu cei mai de temut factori care ruinează viaţa sexuală a unui cuplu. Educaţia de acasă, dată sau transmisă de părinţi, are un impact major.

Dacă aceştia au călcat strâmb în relaţia lor, atunci aşteaptă-te ca şi tu să crezi că ai voie să faci la fel. Şi asta pentru că primim de mici copii morala amoroasă a părinţilor.

5. Anturajul

Este cel pe care ţi-l poţi alege, dar fii cu mare băgare de seamă când faci selecţia! Dacă te învârţi în grupuri de prieteni încercaţi de viaţă (trecuţi prin divorţuri, despărţiri etc.), trebuie să ştii că vei împrumuta şi tu starea pesimistă pe care aceştia o reclamă zilnic.

În plus, de faţă cu prietenii tăi îţi va fi dificil să te bucuri de relaţia în care iubeşti şi eşti iubit(ă).

6. Ideile preconcepute

Acestea sunt nocive din start o relaţie. Îţi spui mereu că „în iubire repeţi mereu aceleaşi greşeli“, atunci nu te aştepta să fie altfel decât crezi. Subconştientul tău va acţiona întocmai şi, în ciuda eforturilor, diagnosticul va fi identic, pentru că ai făcut „aceleaşi greşeli“.

Psihologii spun că prejudecăţile nu fac decât să polueze gândirea.

7. Dietele drastice

Pe lângă diete, complexele legate de aspectul fizic afectează în special reprezentantele sexului frumos. Regimurile de slăbire draconice la care recurg majoritatea femeilor nu numai că nu le aduc mulţumirea de sine la care tânjesc, dar o alimentaţie săracă în nutrienţii esenţiali duce la carenţe de tot felul. Şi apar fluctuaţii ale glicemiei, dereglări hormonale, care dau peste cap apetitul sexual.

8. Filmele erotice

Sunt cele care pot afecta în mare măsură jocurile erotice ale unui cuplu. Însă fără tandreţe, atenţie la plăcerile partenerului (ei), fanteziile desprinse din filme erotice, duse la extrem, te vor face să crezi că joci doar un rol în mintea iubitului(ei).

9. Alcoolul

Celebrul păhărel de vin de dinaintea actului amoros poate avea efect scontat. Dar ce te faci atunci când creşti doza pentru a prinde şi mai multă „încredere“ în tine? Ei bine, s-ar putea să rămâi dezamăgit(ă). Alcoolul amorţeşte simţurile, scade dorinţa de a face dragoste şi, în plus, poate cauza probleme de potenţă.

10. Depresia

Stările depresive sunt responsabile de diminuarea libidoului, iar medicamentaţia recomandată poate acutiza dorinţa de a face dragoste. În cazul depresiei, cel mai bun sfat este să consulţi un psiholog.