Eficienţa exerciţiilor Kegel se simte după câteva săptămâni

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi puneai întrebări despre eficienţa exerciţiilor Kegel, e bine să ştii că îţi întăresc muşchii pelvieni şi, dacă eşti femeie, te ajută să ai orgasm mai repede.

Dezvoltate în anii '40 de Dr. Arnold H. Kegel, un ginecolog american, aceste exerciţii aveau rolul de metodă nonchirurgicală pentru a preveni scurgerile urinare la femei. De asemenea, se aplicau şi pentru bărbaţii care sufereau de incontinenţă urinară. În prezent, exerciţiile Kegel sunt efectuate de femei şi pentru a-şi îmbunătăţi viaţa sexuală, prin obţinerea mai rapidă a orgasmului.

Eficienţa exerciţiilor Kegel depinde de corectitudine şi perseverenţă

Deşi aceste exerciţii sunt simplu de efectuat, identificarea muşchilor care ajută la efectuarea lor nu este, aşa că multe persoane nu cred în eficienţa exerciţiilor Kegel pentru că, în loc de muşchii pelvieni, ele îşi „lucrează” de fapt muşchii abdominali sau fesieri sau pe cei din interiorul coapsei. Pentru a efectua corect exerciţiile, mai întâi trebuie identificaţi muşchii pelvieni. Pentru a face acest lucru, deşi pare amuzant, medicii spun că şi femeile şi bărbaţii pot face un test simplu: să îşi închipuie că împiedică eliminarea gazelor din intestine şi deci să-şi strângă muşchii necesari pentru a opri flatulenţa. Aşa îşi vor da seama unde sunt situaţi muşchii care trebuie antrenaţi pentru a observa eficienţa exerciţiilor Kegel.

Cum se efectuează exerciţiile Kegel?

  • Goleşte-ţi vezica urinară.
  • Contractă-ţi muşchii pelvieni pentru 5 secunde.
  • Relaxează-te pentru 5 secunde.
  • Repetă exerciţiul de 10 ori în aceeaşi serie.

În timp ce efectuezi exerciţiile Kegel, relaxează-ţi ceilalţi muşchi ai corpului, nu te încorda şi nu-ţi ţine respiraţia, doar concentrează-te pe ce faci. Pe măsură ce te obişnuieşti cu ele, măreşte treptat, cu câte o secundă, timpul de contracţie, respectiv cel de relaxare până la 10 secunde. Pentru a creşte eficienţa exerciţiilor Kegel, practică-le de 3 ori pe zi (dimineaţa, în zona prînzului şi seara), mai ales că le poţi efectua discret aproape oriunde (pe scaunul de la birou, în maşină, în lift, la coadă la supermarket, când te uiţi la televizor etc.), nu ai nevoie de echipamente speciale şi nici de antrenor. Mai ales dacă ai probleme cu scurgerile de urină şi introduci exerciţiile Kegel în rutina ta zilnică, vei începe să observi efecte pozitive într-un interval cuprins între 4 şi 6 săptămâni. Medicii recomandă ca exerciţiile să nu fie efectuate în timpul urinării mai mult de o dată - de două ori pe lună, deoarece vor avea efect opus, de a slăbi muşchii pelvieni. În plus, ai putea provoca daune vezicii şi rinichilor.

Citeşte mai multe despre eficienţa exerciţiilor Kegel:

Cum să ai un vagin mai strâmt fără intervenţii chirurgicale

5 paşi simpli să te bucuri de sex după ce ai născut