Uleiul de Ravintsara previne infecţiile şi combate oboseala

1 shutterstock 204696667 1 jpg jpeg

Originar din Madagascar, uleiul de Ravintsara este folosit în caz de răceală, gripă, oboseală, dureri musculare şi infecţii cutanate. Din frunzele arborelui de camfor, se atrage uleiul, sursă bogată de antioxidanţi şi minerale ce poate aduce calmare în diverse afecţiuni.

Folosit din vremurile străvechi ca şi tratament, uleiul esenţial de ravintsara emană un parfum de camfor, asemănător cu cel a eucaliptului. Obţinută din crengi şi frunze prin distilare cu abur, aroma sa este plină de prospeţime, cu note subtile piperate şi lemnoase. Datorită componentei sale, 1.8-cineol, uleiul are acţiune antivirală, antibacteriană şi antiinflamatoare. Este excelent în tratarea aftelor, alungă infecţiile cutanate, combate problemele respiratorii, susţine sistemul imunitar, are efect energizant şi previne insomnia. În administrarea leacurilor cu Ravintsara trebuie avut grijă la dozaj, întrucât în cantitate mare poate provoca iritaţii la nivelul mucoaselor sau al pielii. Recipientul se ţine departe de lumină şi căldură, într-un loc răcoros şi întunecat. Este diferit de uleiul ravensara, care are altă compoziţie chimică şi alte proprietăţi.

Frecţiile reduc oboseala

Dacă te simţi obosit, uleiul de ravintsara te poate energiza. Experţii în medicina alternativă spun că masajul la încheieturi şi frecţiile pe întreg corpul, cu 2-3 picături de ulei de Ravintsara, te vor ajuta să îţi continui activităţile cotidiene mai uşor. Este util în caz de epuizare fizică şi benefic în tratarea durerilor musculare.

Leac împotriva infecţiilor cutanate

Folosit ca ingredient pentru loţiuni, creme, geluri şi balsamuri, uleiul de Ravintsara combate infecţiile cutantate şi îmbunătăţeşte sănătatea pielii. Este recomandat pentru uz extern şi poate fi folosit pentru a reduce aftele, arsurile solare, alergiile şi roşeaţa. Masează câteva picături de ulei diluat pe zonele cu probleme de 3 ori pe zi. Evită contactul cu ochii, cu interiorul urechilor şi cu alte zone sensibile.

Ţine departe răceala şi gripa

Poate fi un remediu natural în caz de gripă şi răceală, deoarece susţine buna funcţionare a sistemului imunitar. Uleiul de Ravintsara trebuie inspirat pentru a curăţa căile respiratorii. Pune câte 1 picătură de ulei esenţial într-un bol cu apă călduţă şi inhalează aburii de 3 ori pe zi, 3 zile. Se recomandă diluarea acestuia în asociere cu uleiuri descongestionante precum uleiul de mentă, uleiul de arbore de ceai sau uleiul de eucalipt.

Util în caz de insomnie şi depresie

Prin vaporizare, uleiul de Ravintsara ameliorează stările de angoasă sau de astenie şi tratează insomniile. Se spune că este de mare ajutor şi în caz de stres şi depresie! Adaugă apă într-o sticlă de pulverizat cu 5-6 picături de ulei şi difuzează pe suprafeţele din casă sau pe mâini. Pulverizează noaptea uleiul împreună cu ulei esenţial de lavandă, pentru a crea un mediu odihnitor de odihnă. Totodată, poţi adăuga câteva picături de Ravintsara în apă caldă pentru a te bucura de o baie cu efect calmant.

Aliat împotriva celulitei

Puternic stimulant, drenant şi detoxifiant, acest tip de ulei estompează celulita şi îi oferă pielii fermitate. De asemenea, este eficient în combaterea senzaţiei de picioare grele. Combină 5 ml de ulei esenţial de Ravintsara cu 10 ml de ulei vegetal şi masează tot corpul, dimineaţa şi seara.

Contraindicaţii

Discută cu medicul tău înainte să foloseşti acest tip de ulei, mai ales dacă urmezi un tratament medicamentos. Nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de cancer şi nici copiilor cu vârste sub 7 ani.