Tratamente naturiste pentru pielea uscată

1 2 jpg jpeg

Indiferent de anotimp, pielea uscată necesită îngrijire. Multe dintre cremele disponibile în comerţ nu oferă rezultatele aşteptate. Ei bine, poţi apela la remediile naturiste. Pe lângă faptul că nu costă mult, pot fi la îndemâna oricui şi au o eficienţă ridicată.

Pentru a reconstrui filmul hidrolipidic al pielii, primul lucru bun pe care îl poţi face este să bei multă apă, hidratarea ajutând straturile superficiale ale pielii să fie mai rezistente. Bea cel puţin 8 pahare de apă în fiecare zi.

Ulei de măsline şi zahăr

Cel mai bun tratament pentru a trata senzaţia de piele uscată este uleiul de măsline. Acesta conţine mulţi antioxidanţi şi acizi graşi benefici pentru pielea ta. Poate calma şi repara pielea uscată.

Amestecă 2 linguri de ulei de măsline, 4 linguri de zahăr brun şi o lingură de miere. Masează-te cu acest exfoliant cu mişcări uşoare, circulare, câteva minute, apoi, aplică o cremă hidratantă. Uleul de măsline poate fi folosit şi ca un excelent demachiat deoarece îndepărtează rapid fondul de ten sau pudra.

Exfoliere cu iaurt natural şi fructe

Iaurtul este un agent de hidratare excelent. În plus, proprietăţile sale antioxidante şi anti-inflamatorii ajută la calmarea pielii uscate şi iritate.Cu ajutorul fructelor se poate face o exfoliere uşoară a pielii, în timp ce iaurtul reţine umezeala în piele, deoarece conţine acid lactic. În amestecul de fructe poţi include papaya, banane, dovleac şi avocado. Zdrobeşte-le şi amestecă-le până când obţii o pastă. Combină-le cu iaurt şi aplică compoziţia pe piele.

Mască cu miere

În afară de faptul că este delicioasă şi foarte sănătoasă, mierea serveşte ca ingredient principal şi pentru o mulţime de măşti naturale pentru ten. Aceasta este considerată cea mai bună sursă naturală de hidratare ce conţine mulţi antioxidanţi şi antimicrobieni. Păstrează pielea moale şi catifelată. De asemenea, mierea are multe vitamine şi minerale care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii pielii tale. Încearcă o mască cu miere şi lapte. Ai nevoie de 2 linguri de miere şi 2 linguriţe de lapte. Amestecă toate ingredientele într-un castron până devin o cremă şi aplică masca pe faţă pentru 10 minute. Curăţă faţa temeinic cu apă călduţă.

Află AICI um se modifică pielea cu trecerea anilor!

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru tratarea pielii uscate. Conţine o cantitate mare de acizi graşi care compensează orice lipsă de hidratare. Măsoară jumătate de lingură de ulei de cocos pe care să o amesteci uşor între degete. Masează uşor tenul, apoi, îndepărtează orice urmă cu apă caldă, folosind mişcări circulare. Uleiul de cocos este bun chiar şi pentru îndepărtarea mascarei rezistente la apă. Pune puţin lichid pe un tampon de bumbac şi curăţă zona pe care doreşti să o demachiezi.

Masca facială cu ciocolată

Ciocolata şi cacao au conţinut semnificativ de substanţe flavonoide foarte benefice pentru piele. Astfel, măştile cosmetice din ciocolată fac ca pielea să strălucească, reduc ridurile fine şi oferă protecţie solară şi împotriva poluanţilor din mediu.

Amestecă două linguri de ciocolată neagră topită cu o linguriţă mică de ulei vegetal. Compoziţia trebuie să fie cremoasă şi la temperatura camerei. Aplică pe faţă în strat subţire, pentru un sfert de oră, apoi clăteşte pielea cu apă. Această mască are efect de prevenire a îmbătrânirii premature a pielii.

Atenţie!

Evită utilizarea săpunurilor cu agenţi puternici de curăţare, mai ales dacă ai deja pielea mai uscată. Experţii susţin că acestea alcaliniziează pielea, iar acest lucru poate îndepărta bariera naturală de protecţie a pielii. Optează pentru săpunuri care nu conţin alţi agenţi posibil iritanţi sau alte componente artificiale.