James Middleton – una dintre victimele bolilor psihice

1 james middleton jpg jpeg

Fratele Ducesei Kate, James Middleton a dezvaluit presei din toate colturile lumii ca sufera din cauza unei boli nemiloase, despresia.

Intr-un interviu acordat dailymail.co.uk, James Middleton a dezvaluit multe dintre capcanele cu care opereaza depresia. Mai mult, cand se refera la aceasta afectiune care nu iarta pe nimeni, se exprima prin „cancer al mintii“.

Omul de afaceri care s-a ferit in trecut de ochii publicului, a luat decizia sa fie mai vizibil pe retele de socializare si sa isi spuna povestea de viata.

James Middleton se lupta de 2 ani cu boala

stanga
dreapta
2 fratele ducesei kate jpg jpeg

Fratele Ducesei de Cambridge a marturisit ca i-a trebuit mai mult de un an sa recunosca faptul ca are probleme psihice si ca are nevoie de ajutor specializat. Subliniind ca depresia nu iarta pe nimeni, indiferent de conditie fizica, psihica, dar mai ales indiferent de statutul social si de resursele materiale, James a explicat: „Stiu ca sunt binecuvantat si ca am o viata privilegiata, insa acest lucru nu m-a facut imun la depresie“. James a incercat sa explice cum vede el depresia si a spus ca este complicat sa descrie conditia. „Nu este doar tristete. Este o boala, un cancer al mintii“, a spus James, folosindu-se de cel mai dur termen comparativ.

Nu mai voia sa traiasca in acea stare

Fratele Ducesei Kate a vorbit deschis si despre riscul care apare cand boala evolueaza, si anume ca ai in vedere sinuciderea: „Nu este un sentiment, ci mai degraba absenta acestora. Existi fara scop sau fara directie. Nu puteam simti bucuria, entuziasmul sau anticiparea – doar anxietatea ma dadea jos din pat dimineata. Nu am avut in vedere sinuciderea – dar nici nu am vrut sa traiesc in acea stare“.

2 fratele ducesei kate jpg jpeg

James a explicat ca problemele s-au produs in timp, incepand cu perioada copilariei. De mic copil a suferit de dislexie - (tulburare care consta in dificultatea de a citi si a intelege ceea ce se citeste) si a avut nevoie de mai multa intelegere din partea celor din jur. Barbatul considera ca daca primea ajutor din vreme, viata i s-ar fi parut mai usoara si nu ar fi ajuns in stadiul de depresie, perceputa ca pe un cancer. Nu critic sistemul. Dar din cauza faptului ca eu n-am stiut ca mintea mea lucreaza diferit – nici parintii mei nu au stiut asta – nu am gasit un mod prin care sa controlez aceasta problema. Daca un diagnostic si un ajutor ar fi venit mai devreme, viata mi s-ar fi parut mult mai usoara“.

Cand a mers la medic, principalele simptome ce anuntau o dereglare a sanatatii au fost: bataile neregulate ale inimii, cauzate de stres si anxietate. Tratamentul acordat l-a ajutat sa tina sub control boala, insa abia in 2017 a inceput sa vobeasca despre asta.  „Abia functionam, nu mai vorbeam cu prietenii mei“, a povestit el. James a avut curaj sa faca aceste dezvaluiri si datorita familiei. „Astazi, simt ca am un scop si pofta de viata“. Se bucura ca a avut sprijin si ca a luptat cu boala folosindu-se de toate armele, iar apropiatii i-au fost alaturi, cum ar trebui sa se intample in toate cazurile. Fratele lui Kate este inspirat de munca pe care o depun Kate Middleton si Printul William in acest sens „Exact pentru asta militeaza cumnatul meu, Printul William, sora mea, Catherine si Printul Harry prin organizatia lor Heads Together.” Pentru ca el a primit ajutor, a simtit datoria sa isi spuna povestea ca sa fie exemplu si pentru altii. „Simt ca am datoria sa vorbesc, pentru a-i ajuta pe ceilalti care sufera asa cum am facut si eu. Daca v-as putea lasa cu un singur gand, ar fi acesta: <<Este OK sa nu fii OK>>, a incheiat fratele Ducesei Kate.

Citeste mai multe despre boala cu care se confrunta James Middelton:

Legatura dintre depresie si creier

Cum sa previi depresia