VIDEO: 7 motive ca să mănânci pepene

1 63550 original jpg jpeg

,,Spală" rinichii

Pepenele conţine mult potasiu şi antioxidanţi. Potasiul este foarte bun la curăţarea rinichilor de toxine, iar conţinutul mare de antioxidanţi ajută la păstrarea sănătăţii rinichilor.

Mai mult, pepenele reduce cantitatea de acid uric din sânge, micşorând pericolul formării de calculi renali. Conţinutul ridicat de apă din pepene stimulează diureza, ajutând la curăţarea rinichilor.

Previne atacurile cerebrale

Pepenele are proprietatea de a scădea tensiunea arterială şi temperatura corpului. De aceea este recomandată consumarea acestuia în zilele toride întrucât scade pericolul unui accident vascular cerebral. Are proprietăţi anticancerigene Licopenul, substanţă care dă pepenelui culoarea roşie, este eficient în prevenirea cancerului, precum cel de prostată, şi în „repararea” ţesuturilor distruse.

Seminţele de pepene sunt bogate în grăsimi „bune” şi în magneziu. Pepenele mai conţine şi nutrienţi care au un efect deosebit în buna funcţionare a organelor interne, a ochilor şi a sistemului endocrin.

Licopenul îmbunătăţeşte activitatea cardiacă. Betacarotenul, cunoscut pentru proprietăţile antioxidante şi antiîmbătrânire, te ajută şi el să-ţi menţii inima tânără şi previne problemele cardiace care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetări recente au arătat că pepenele conţine citrulină, o substanţă care are un efect asemănător Viagrei.

Citrulina acţionează asupra vaselor sanguine, relaxându‑le, şi creşte libidoul. Arginina, o altă substanţă prezentă în pepene, este bună în tratarea disfuncţiilor erectile.

Pepenele roşu nu conţine grăsimi sau colesterol, are doar 25 de calorii la 100 de grame, deci este ideal în curele de slăbire.

Alege-ţi două zile pe săptămână în care vei consuma doar pepene şi apă plată. În celelalte cinci zile, înlocuieşte una dintre mese cu pepene. Celelalte mese vor fi însă echilibrate, vor conţine proteine şi lipide, dar în cantităţi moderate.

Consumul de pepene încetineşte efectele negative ale slăbirii vederii cauzate de îmbătrânire. Studiile au demonstrat că pepenele consumat regulat este mult mai eficient în protejarea ţesutului conjunctiv decât morcovul.

O felie de pepene roşu conţine:

Vitamina A- 10%

Vitamina C- 25%

Vitamina B6- 10%

Magneziu- 7%

Potasiu- 5%

Pepenele roşu conţine 95% apă. În cure de detoxifiere, se pot consuma până la 2 kg zilnic, ultima porţie fiind înainte de ora 19.00. Nu se recomandă asocierea la aceeaşi masă cu prăjeli, fripturi sau conserve, deoarece poate produce indigestie.

Pentru combaterea constipaţiei, consumă dimineaţa două felii de pepene, după care nu mai mânca nimic timp de două ore.