VIDEO: 5 alimente care-ţi dau rezistenţă

1 2 jpg jpeg

Oul

Fiindcă are un conţinut ridicat de proteine, oul este alimentul ideal cu care să-ţi începi ziua, mai ales că îţi va da energia de care ai nevoie. Gălbenuşul de ou conţine nu mai puţin de 21 de minerale şi vitamine.

Printre acestea, se regăsesc vitaminele B, A şi E. Este indicat ca persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii să evite consumul de ouă.

Cerealele

Deoarece conţin carbohidraţi, multe vitamine, minerale şi fibre, cerealele sunt ideale, căci te ajută să-ţi creşti rezistenţa la efort şi să fii o persoană energică.

Trebuie să le consumi în fiecare dimineaţă, la micul dejun, cu lapte sau cu iaurt. Vei observa că vei avea mai multă rezistenţă la muncă şi te vei concentra mai uşor.

Kiwi

Fructele de kiwi sunt numai bune de mâncat, mai ales în zilele caniculare de vară. Fiindcă au un conţinut bogat de vitamina C, vitamina E, betacaroten, vitamina B şi acid folic, ele alungă imediat orice urmă de oboseală. Este indicat să consumi câte trei-patru fructe pe zi.

Pastele

Dacă vei mânca paste, cel puţin o dată pe săptămână, nu te vei mai simţi fără vlagă şi lipsit de energie. Pastele sunt bogate în carbohidraţi, substanţe de care organismul are mare nevoie, în special în perioada verii, când există riscul de a suferi de deshidratare.

Dovleacul

Dovleacul este un bun detoxifiant al organismului şi este recomandat pentru reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, îţi dă energie, fiind extrem de bogat în fibre, minerale şi vitamine.

Totodată, este indicat şi persoanelor care se află la cură de slăbire, căci are un conţinut scăzut de calorii. Îl poţi consuma sub formă de mâncare de dovlecei şi supă.